På tur til tacoens hjemland!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

På tur til tacoens hjemland!

Her kommer dagens fun fact: Norge er det landet i verden – bortsett fra Mexico – som spiser mest mexicansk mat! Da er tex-mex-maten inkludert. Er ikke det ganske så utrolig?

Jeg antar det er fredagstacoen som gir dette skyhøye forbruket.

Det var vel på bakgrunn av disse tallene at jeg var så heldig å få være med til Mexico da Old El Paso skulle spille inn tre nye reklamefilmer for sin nye produktserie: Old El Paso Restaurante kits, bestående av lefser, sauser og krydderblandinger. ”Lag taco som i Mexico” er slagordet for serien, og da måtte jo turen gå nettopp dit!

To steder fikk jeg med meg på turen; Techucana i staten Puebla, som er kjent for sin chicken tinga – og det er her Old El Paso har vært og hentet inspirasjon til sin versjon – og Ensenada i Baha Califoria. Der er de viden kjente for sin fisketaco.

I dette blogginnlegget kan du se litt av det jeg opplevde i Techuana. Tehucana ligger ganske så langt sør, og midt inne i landet, i det store Mexico. Jeg skjønte at Mexico var litt større enn jeg hadde innbilt meg – i den grad jeg hadde tenkt så mye på det – da det tok oss nesten 4 timer å fly fra Puebla og til Tijuana – som ligger på vestkysten.

Vi var en skikkelig gjeng som var på tur – meg som eneste blogger og eneste norske – og så et stort crew fra England.

På tur til tacoens hjemland!

Slakteren Charlotte og fiskehandleren Simon spiller hovedrollene i reklamefilmene.

Her kan du se reklamefilmen fra Puebla:

Her er vi på matmarkedet i Puebla hvor de filmer. Det var hakket litt mer liv og røre her, kan man si, enn i andre mathaller jeg har vært i. Til tross for massive mengder med både rått kjøtt og fisk rundt om, luktet det helt friskt og godt i hele hallen. Bestandig et godt tegn.

På tur til tacoens hjemland!

Her kommer gutta bærende med en halv okse! Og de gikk rett fram, for å si det sånn, så her var det bare å komme seg unna.

På tur til tacoens hjemland!

Her er det bare for lydmannen å bøye seg bakover 🙂

På tur til tacoens hjemland!

Salg av fast food på matmarkedet. Kjapp å kjøpe for oss, men har nok tatt sine timer å lage for disse damene.

På tur til tacoens hjemland!

Nederst til venstre får jeg servert kaktustaco. Først fjerner de den ytterste hinnen på kaktusbladene før de koker den og smakssetter den med litt krydder og chili. Skikkelig godt!

På tur til tacoens hjemland!

Èn av de virkelig store opplevelsene på denne turen var å besøke Nana Jovita og hennes storfamilie. Nana er 93 år, er distriktets grand old lady når det kommer til matkultur, og hadde aldri truffet på et menneske som ikke var fra Mexico før i sitt liv.

To av Nanas tradisjonsoppskrifter er mole poblano og chicken tinga. Mole poblano er skikkelig festmat og består av en helt mørk saus av chili, tørket frukt, nøtter, gammelt brød, masse krydder og litt sjokolade. Det har en ganske intens og litt bitter smak.

Når Nana inviterer til fest, lages det store mengder med både mole poblano og chicken tinga. Damene starter tidlig på formiddagen for å forberede kveldens mat. Masse gode råvarer, svære kjeler og putring over grytene i mange timer, legger grunnlaget for den perfekte Mexicanske festen. Her skal definitivt ingen gå sultne hjem!

På tur til tacoens hjemland!

Her kokes det mole hjemme hos Nana Jovita. Her er det plass til å koke nok saus til 200 personer.

På tur til tacoens hjemland!

Chicken tinga er kyllingkjøtt kokt i en saus bestående av tomat, løk, hvitløk og den ingrediensen som gir akkurat den riktige smaken; chipotle. Chipotle er en røkt og tørket jalapenochili (du vet de grønne vi kjøper på glass og som vi bruke på tacoen vår) og som gir en røkt smak med litt hete til den ferdige retten.

På tur til tacoens hjemland!

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Martin – Nanas sønn lager sin chicken tinga. Lefsene er nybakte, kyllingkjøttet har putret på gryten lenge nok til å bli kjempemørt og chipotlen har fått lov til å koke med. Så snart de var ferdige med filmingen, fikk jeg smake. Her snakker vi skikkelig snaddermat!

På tur til tacoens hjemland!

Charlotte og Simon lærte først å lage Nanas originalversjon. Så kokte de sammen Old El Pasos versjon, og serverte Nana og Martin. Den den ble godkjent av ekspertene!

Alle produktene kommer i butikkene her i Norge 14. september.

På tur til tacoens hjemland!

Musikk må til for å få et skikkelig mexikansk party!

På tur til tacoens hjemland!

I tillegg til mole poblano og chicken tinga, ble det servert hot tamles på festen. Det er moste mais og bønner, bakt inni maisbladene. Godt og mektig!

Så gikk turen til vestkysten! Hjemstedet til fisketacoen, og stedet Old El Paso har vært for å få inspirasjon til sin «Old El Paso Restaurante Fish Taco»! Så her er det bare å følge med hvis du vil vite hvordan den smakte.

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Old El Paso. 

 

 

2 kommentarer til “På tur til tacoens hjemland!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon