Har du lyst på et godt glass drikke i kveld? Da er det bare å skjære opp frukt, blande en flaske med lett og fruktig rødvin med litt brandy (eller whiskey eller gin) og sette det hele i kjøleskapet med en eneste gang. Den blir nemlig best når den får stå i kjøleskapet noen timer.

Jeg er en stor fan av spansk sangria og elsker å ta meg en glass eller to på varme sommerkvelder. Den er leskende og frisk i smaken, og sommerfølelsen bare slår inn når jeg heller i et glass.

Her har jeg lagd to versjoner: Èn tradisjonell med vanlig rødvinog èn med rosévin. Så har du noe å velge mellom.

Sangria

Dette trenger du for å lage ca. 1 liter rød sangria
1 flaske fruktig rødvin
100 g sukker
4–5 cl brandy
1 eple
1 sitron
1 appelsin
2 dl farris
isbiter
noen grener med rips, hvis du har

Er du god i planlegging, kan du gjerne lage i stand mesteparten av denne på morgenen.

Hell rødvinen i en bolle og tilsett sukker og brandy. Rør rundt til alt sukkeret er oppløst. Fjern kjernehuset og skjær eplet i skiver. Skjær sitronen og appelsinen i skiver også, og ha alt i bollen sammen med vinen. Legg på et lokk og la det stå i kjøleskapet noen timer slik at vinen tar smak fra all den gode frukten.

Før servering blander du i farrisen og har i isbiter.

Sangria

 Dette trenger du for å lage ca. 1 liter sangria av rosévin
½ dl brandy
½ dl likør med appelsinsmak, eks. Grand Marnier
50 g finkornet sukker
saft av 1 appelsin
1 fl rosévin
1 sitron
1 lime
2 ½ dl club soda eller Farris
bringebær
isbiter

Rør sammen brandy, likør, og sukker og rør til alt sukkeret er oppløst. Sukkeret løser seg fortest opp når du bruker et helt finkornet sukker. Del appelsinen i to og press ut saften. Bland den sammen med sukkerblandingen og rosévinen. Skjær sitron og lime i tynne skiver og bland inn. Sett det i kjøleskapet i 1–2 timer.

Like før servering heller du i club soda eller Farris, friske bringebær og godt med isbiter.

Sangria

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei 🙂
    Jeg skal lage denne til en type velkomstdrink i kveld, og lurer på om det går ann å bruke sitronbrus/sprite istedenfor Farris, eller bør den aller helst inneholde Farris? 🙂

    • Kan være at det blir litt for søtt med sitronbrus eller sprite, men du kan jo prøve deg litt fram. Kanskje blandet 50/50 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *