Forfriskende iste

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Forfriskende iste

Dette er den perfekte sommerdrikken som du lager en stor mugge av og har stående i kjøleskapet, så er det bare å fylle opp med isbiter og en limeskive ved servering.

Da HellesKitchen og jeg nylig hadde drinkekurs i samarbeid med Haugen-Gruppen og Rose’s, serverte vi denne isteen som velkomstdrikk. Til god mottakelse fra alle deltagerne.

I løpet av kvelden lagde vi totalt 6 drikker, Helle 3 drinker med alkohol – du finner oppskriften på dem her – og jeg 3 uten alkohol.

Rose’s Lime har eksistert i mer enn 140 år og vært på det norske markedet i over 70 år. Det må jo betegnes som ganske imponerende!

Jeg bruker både Rose’s Lime og Rose’s Sugar Cane til isteen. Om du ikke får tak i sukkerlaken, kan du koke din egen: Kok opp 1 del vann og 2 deler sukker (for eksempel 1/2 dl vann og 1 dl sukker) og koker til sukkeret er oppløst. Avkjøl.

Forfriskende iste med lime

til 4 glass

4 poser Twininings Earl Grey
½ l kokende vann
½ dl Rose’s Cane Sugar
½ dl Rose’s Lime
saft av ½ lime
½ l kaldt vann
masse isbiter
mynteblader
noen skiver lime til pynt

Ha teposene i en mugge som tåler høy varme og hell over det kokende vannet. La det trekke i 5 minutter før du tar ut posene og rører inn Rose’s Cane Sugar, Rose’s Lime og limesaften. Så heller du i det kalde vannet og lar det avkjøles helt.

Dette kan stå i kjøleskapet i flere dager.

Når du skal servere, fyller du masse isbiter i serveringsglassene og har i noen limeskiver og mynteblader. Hell over isteen og kos deg!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon