Frosé – frossen rosévin

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter + frys over natten

Porsjoner: 8

Frosé – frossen rosévin

Jeg så her om dagen at VGs motesider – minmote.no – var på inspirasjonstur til new York og på en av Instagram Storyene de la ut, satt reporteren og spiste pizza og drakk frosé. Det så så forlystende ut, at jeg måtte gå rett på vinmonopolet for å kjøpe en flaske med rosévin for å prøve ut selv også.

Jeg kjøpte en forholdsvis fyldig og smaksfull rosévin. Tenkte det var greit å ha mest mulig smak av vinen i seg selv fordi en del av smaken automatisk vil forsvinne når den blir fryst.

Ettersom jeg ikke har laget dette før, måtte jeg google meg litt rundt for å finne noen oppskrifter, og denne knabbet fra Bon Appetit, så da vet dere det 😉

Ingredienser

Frosé
1 flaske rosévin gjerne en fyldig type
1.25 dl vann
100 g sukker
250 g jordbær + evt. til pynting ved servering
0.5 dl sitronsaft
150 g isbiter

Til pynting av glassene
sitronsaft
sukker
konditorfarge

Slik gjør du

Hell vinen over i en form og sett den i fryseren over natten.

Kok opp vann og sukker og la det småkoke i noen minutter til sukkeret er oppløst. Rens jordbærene og del dem i båter før du har dem i sukkervannet. Ta sukkervannet av varmen og la jordbærene ligge i, i 30 minutter. Sil av bærene, men ikke press bærene gjennom silen. Du skal få en helt klar jordærsirup.

Sett sirupen i kjøleskapet til avkjøling.

Skrap rosévinen ut av formen og ha i en matprosessor sammen med sitronsaften, isbiter og litt over halvparten av jordbærsirupen. Kjør knivene rundt til det har blitt slushkonsistens. Smak til og kjenn om du ønsker å ha det litt søtere. Tilsett nok sirup til du får ønsket sødme.

Hell slushen tilbake i formen du frøs vinen og sett den tilbake i fryseren i 20-30 minutter.

Du kan godt lage ting klart og la det ligge i fryseren noen dager før servering. Da bare roter du opp slushen, eller froséen, med en gaffel før du fordeler den i serveringsglass.

Hvis du vil lage sukkerkant rundt glassene, som jeg har gjort her, kan du først blande litt rød konditorgele med sukker i en skål. Så gnir du litt sitronsaft rundt kanten på glasset før du dypper det i sukkeret. Du må bruke konditorgele og ikke flytende konditorfarge for den vil bare løse opp sukkeret.

Pynt gjerne med noen jordbær.

[annonose]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon