Smoothiebowl med med bær og peanøttsmør

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 15 minutter

Porsjoner: 1

Smoothiebowl med med bær og peanøttsmør

Å, det er så utrolig tilfredsstillende når mat ser helt smashing ut og smaken står helt i stil! Nå er ikke dette et utilslørt forsøk på å oppheve min egen mat himmelhøyt! Ha ha ha! For det er definitivt ikke jeg som har kommet på konseptet smoothiebowl! Du er enig med meg om at dette er skikkelig lekker mat?

Hjemme hos oss drikker vi eller spiser vi smoothie nesten hver eneste dag. Det er perfekt «etter trening-mat» eller når man er fysen på noe godt.

For å gi ekstra næring – og god smak – til smoothiebowlen, bruker jeg en spiseskje med Green Choice crunchy peanøttsmør i bollen. Og den mektige peanøttsmaken matcher den kalde og friske smoothiesmaken kjempegodt.

Green Choice peanøttsmør er økologisk peanøttsmør som bestaår av hele 99,3 % peanøtter. Og fordi det bare består av peanøttene og litt salt, vil det være et lag med peanøttolje på toppen av glasset når du åpner det. Så bruk en skje for å røre det inn i peanøttsmøret før du bruker det i smoothien, i disse kjempegode energibarene eller på brødskiva.

Når jeg lager smoothie til vanlig, bruker jeg verken vekt eller desilitermål, men bruker øyemål, så bruk denne oppskriften som et utgangspunkt og lag gjerne dine egne varianter.

Når jeg lager en smoothiebolle lar jeg smoothien være litt tykkere enn når den skal drikkes fra et glass.

PS! Har du bananer som begynner å bli litt for brune liggende på kjøkkenbenken; kutt dem i biter og frys dem ned. De er perfekte å bruke i smoothier!

Ingredienser

Smoothiebowl
150 g frosne bringebær
50 g frosne blåbær
0.5 banan
2 ss kesam med mango og pasjonsfrukt
0.75 dl eplejuice
0.5 dl melk havre- mandel- eller vanlig melk

Toppingen
0.5 ts chiafrø
1 ts kokosflak
10 bringebær
10 blåbær
0.25 mango
1 ss granola
1 ss green choice crunchy peanøttsmør

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene til smoothiebollen i en blender og mos det sammen. Det kan være lurt å ikke ha i all væsken med en gang og så jusere konsistensen når maskinen har gått litt. Hell smoothien over i en bolle.

Skrell en mango og skjær løs den ene halvsiden fra steinen i midten. Skjær den så i helt tynne skiver og plasser halvparten av det (altså en kvart mango) i bollen. Fordel resten av ingrediensene rundt i bollen. Rør godt i Green Choice peanøttsmøret før du har det i bollen.

Finn frem skjeen, lukk øynene og nyt øyeblikket!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

2 kommentarer til “Smoothiebowl med med bær og peanøttsmør”

    • Hei Anna! Jeg vet dessverre ikke hvor mange kalorier det er i denne. Bær og kesam er det lite kalorier i, men det er en del i peanøttsmør og det kan også være det i ganolaen. Samtidig er det mer mettende å ha med det i smootien enn om du bare lager en smoothie som du drikker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon