Små pannekaker med blåbær og bacon

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Små pannekaker med blåbær og bacon

Jeg er egentlig litt usikker på om dette kan kalles middag. Vi snakker tross alt om små saftige, amerikanske pannekaker med massevis av blåbær. Hadde jeg bodd «over there», hadde det vært frokost, men ettersom havregrøten er mer tilstedeværende på frokostbordet hos meg på en helt vanlig hverdag, må jeg forflytte pannekakene over til et annet måltid. Så, jeg kutter ned sukkeret som mange av de amerikanske versjonene har ganske rikelig av, kjører på med massevis av tørrsaltet bacon og konkluderer med at pannekakene nå har forflyttet seg over i middagskategorien.

Bare så det er sagt: pannekakene kan gjerne lages til frokost også! Sånn en dag i helga. Det funker aldeles utmerket!

Når du lager små pannekaker som dette – som jo er riktig så like de norske svelene – er det viktig å ikke røre for mye i røra. På samme måte som når du lager muffins, skal det være små melklumper igjen i røra, og røra skal nesten være litt underarbeidet, for at pannekakene og muffinsene skal bli høye og luftige.

Små pannekaker med blåbær og bacon

Dette trenger du for å lage ca. 20 små amerikanske blåbærpannekaker
50 g smør + til steking
275 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
½ ts salt
1 ts sukker
2 store egg
4 ½ dl skummet kulturmelk
1 ½ dl H-melk
2 dl blåbær – her bruker jeg frosne, hele blåbær

150-200 g bacon, helst tørrsaltet

Smelt smøret og la det stå og bli litt avkjølt. Bland sammen alt det tørre i en bolle. Visp lett sammen eggene før du tilsetter både dem, de to melketypene og det smeltede smøret. Rør det hele kjapt sammen. Du skal ikke røre vell og lenge til alle klumper er borte, men bare blande nok til at du har fått en røre.

La røra stå på kjøkkenbenken og svelle i ca. 30 minutter. Mens røra sveller, steker du baconet. Stek det på medium varme til det blir gyllenbrunt på begge sider. Ønsker du å beholde sprøheten i det, lagger du det ferdigstekte baconet på kjøkkenpapir slik at det får rent av seg.

Smelt litt smør i en stekepanne og ha i røre. Jeg får plass til 3 pannekaker, hvor jeg bruker ca. ¾ dl røre til hver pannekake, i min stekepanne. Har du en takke, kan du selvfølgelig bruke den. Dryss over blåbær så snart du har hatt røra i panna. Stek pannekakene på medium varme til de begynner å boble på oversiden og du kan kjenne at undersiden er stekt. Snu dem og stek ferdig på den andre siden. Hold pannekakene varme i et ildfast fat i stekeovnen mens du steker ferdig resten.

Små pannekaker med blåbær og bacon

Her er det bare å nyte på, folkens!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon