Å, har du prøvd å tilsette litt Baileys i frappen din? Det er kjempegodt! Jeg bruker bare bitte litt Baileys. Akkurat nok til at det gir et hint av den kremete sjokoladesmaken. Jeg synes Baileys fort kan bli litt for mektig i smaken, men elsker altså denne frappen.
Oppskrift på den tradisjonelle greske iskaffen, Frappe, finner du her!
Jeg har lært av grekere at de bestandig bruker Nescafé Original til frappen sin. Det glasset har rødt lokk og jeg bruker å finne det på Europris. Det går aldeles utmerket å bruke annen tørrkaffe også.
Liker du å ha frappen din sterk, kan du bruke ½-1 ts mer pulverkaffe enn det jeg har i oppskriften.
Frappe med Baileys
til 1 glass
1 ½ ts Nescafé Original
1 ½ ts sukker
3 ss + 1 ½ dl vann
1-2 ss Baileys
½ dl H-melk
isbiter
Ha pulverkaffen i glasset sammen med sukkeret. Ha i 3 ss vann. Pisk til kaffen er oppløst og det blir skummete. Med en drinkmikser eller melkeskummer får du et tykt skum. Om du ikke har det, kan du også riste dette sammen. Da får du ikke skikkelig skum på toppen, men selve kaffen blir god allikevel. Da må du bruke et glass med lokk. Rist til det skummer.
Ha i Baileysen, isbiter og fyll på med melk og vann. Bland!
Lesernes kommentarer