Gin tonic med grapefrukt og timian

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 minutter

Porsjoner: 1

Gin tonic med grapefrukt og timian

Winston Churchill har visstnok en gang sagt at gin tonic har berget flere menneskeliv enn alle legene tilsammen i det britiske imperiet! Ha ha ha! Jeg skal definitivt ikke heve at gin tonic berger liv, men da britene var kolonimakt i India, ble malaria fort et problem for britene i utlendighet. Kinin – som er et legemiddel mot malaria og som smaker veldig bittert – ble blandet ut i vann og litt sukker og drukket som medisin. Så begynte de å blande inn sprit i drikken, og dermed var en stor klassiker skapt.

Jeg er ingen stor drinkdrikker, men synes det er godt med et glass en gang i blant, og fordi jeg ikke drikker mengder av det, har jeg heller ikke all verdens av ulike drinkglass, så da bruker jeg ofte vinglass også til drinkene. Mulig drinkpolitiet ikke er enig i valget, men det får så være.

Oppskrifter på drinker bruker å bli oppgitt i centiliter – cl. 10 cl = 1 dl. Det betyr at når det står 4 cl gin i denne oppskriften, tilsvarer det 0,4 dl.

Her bruker jeg en gin som heter Tobermory Gin, som har smak av einebær, appelsin, sitron og koriander. Og så bruker jeg Thomas Henry Tonic Water. Begge deler er å få kjøpt på Vinmonopolet. Og for å få den rødlige fargen, river jeg opp en tepose med røde bær og bruker litt av innholder derfra. Jeg løser den ikke opp i varmt vann først, men drysser litt av de tørkede bærene i drinken.

Ingredienser

Gin Tonic med grapefrukt og timian

isbiter
4 cl gin
1 skive(r) grapefrukt
0.25 pose te av røde bær
1.5 dl tonic water
1 kvast timian

Slik gjør du

Ha isbiter i en stort vinglass. Hell i ginen, legg i grapefruktskiven og dryss i de tørkede bærene fra teposen. (Les mer om den over ingredienslisten). Hell i tonicvannet, rør rundt en gang og pynt med timiankvasten.

2 kommentarer til “Gin tonic med grapefrukt og timian”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon