Fruktig sangria
Blir aldri lei spansk sangria! Perfekt sommerdrikke og perfekt å ta med seg ut på piknik. Vanligvis bruker jeg å ha massevis av isbiter i serveringsmuggene til sangriaen, men er de piknikdrikke, siler jeg dem av og heller dem over på flasker istedenfor. Da er de lettest å ta med seg.
Har du med barn på piknik, eller noen som ikke har lyst på alkohol, er det kjekt å ha med et godt alternativ til dem også. Eplejuice og farris er en god blanding. Du ser oppskriften litt lenger ned.
Oppskriftene til sangriaen og farrisdrikken er opprinnelig fra en større pikniksak jeg lagde for noen år siden. Resten av oppskriftene fra pikniken finner du ved å følge linkene nederst på siden.
Dette trenger du for å lage ca. 2 liter ferdig sangria
125 g brunt sukker
2 ½ dl brandy
1 l rødvin, gjerne en fruktig spansk type
saften av 3 appelsiner
1 sitron
2 klementin
1 eple
ca. 7 dl farris
Sangriaen blir best om den får stå og trekke over natten.
Rør ut sukkeret i brandyen i en stor bolle. Ha i rødvinen og appelsinjusen. Skjær sitronen, klmentinene og eplet i skiver og ha i bollen. Dekk bollen med plastfolie og la den stå i kjøleskapet over natten, eller noen timer.
Sil av fruktbitene, tilsett farris og hell det over i fine flasker.
Eplejuice med farris
1 liter god eplejuice
½ liter farris
Bland væsken og fyll det på flasker.
De andre oppskriftene fra pikniken
Kyllingsnacks – baconsurrede kyllingbiter
Ricottapai med tomat og timian
Sangria og eplejuice med Farris
Mandelterte med jordbær og bringebær
Limemarinert bær med mascarponekrem
[…] Sangria og eplejuice med Farris […]