Her kommer en ny variant av Aperol Spritz. Denne versjonen er med en rosé prosecco eller cava, og jeg bruker litt andre blandingsforhold. Skikkelig forfriskende og god blir denne også!

Jeg smakte denne versjonen første gang da Helle, som driver Helleskitchen lagde den.

Klikk deg inn her for å få oppskriften på vanlige Aperol Spritz!

Denne versjonen blir like bitter som en vanlig Aperol Spritz. Ønsker du å ha den litt mindre bitter, tilsetter du 2 cl – eller 20 ml som jeg liker å bruke – med Rose’s Lime pr glass. Eller du kan bytte ut kullsyrevannet med sitronbrus.

Dere får ha meg unnskyldt alle dere som bruker cl når dere blander drinker  – jeg vet det er det som er den offisielle måleenheten til drinker – men bakemenneske som jeg er, liker jeg bedre å bruke ml som måleenhet. 2 cl = 20 ml = 20 g (når man snakker om helt flytende væske som vi gjør her).

Aperol rosé spritz

til 1 glass

isbiter
40 ml Aperol
120 ml rosé prosecco eller cava
40 ml kullsyrevann
evt. 20 ml Rose’s lime
noen sitronskiver
noen jordbær

Ha isbitene i et stort vinglass. Ha i resten av ingrediensene, rør det sammen og drikk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *