Aperol spritz
Aperol spritz er en smaken av sol og sommer hele året!
Jeg er egentlig ikke noen stor drink-drikker. Jeg koser meg veldig gjerne med et glass vin, men ikke så ofte med drinker. Men, noen ganger frister det med en drink også. Aperol spritz er en italiensk coctail som består av 3 deler prosecco, 2 deler Aperol – som er en hetvin med både søt og bitter appelsinsmak – og 1 del soda, for eksempel Bris.
Så i god italiensk ånd, kommer en særdeles enkel oppskrift på denne sommerdrinken!
Sørg for å ha kalde glass når du skal lage Aperol Spritz og fyll på godt med isbiter. Det skal være mange nok isbiter til at isbitene ikke rekker å smelte mens du drikker drinken. For når det er mange nok, holder de bare væsken skikkelig kald uten å smelte så fort.
LES MER! Sånn lager du en Aperol Rosé Spritz
Hva menes med “del” i oppskriften?
PS! Når jeg skriver “deler” i en oppskrift, betyr det at du finner en måleenhet etter hvor mye du skal lage. For noen ganger skal man kun blande ett glass, mens andre ganger er det kanskje en hel mugge som skal på bordet. Så når det står “del” i oppskriften, finner du én måleenhet og så bruker den enheten i hele regnestykket. For eksempel 1 del = 1 dl.
Hvis du skal lage deg én drink, kan du gå ut fra at én del er 0,3 dl. Da blir blandingsforholdene sånn:
0,9 dl processo eller annen musserende vin
0,6 dl Aperol
0,3 dl Farris eller annet sodavann
LES MER! Sånn lager du en APEROL SPRITZ LITT MINDRE BITTER

Ingredienser
3 del(er) prosecco
2 del(er) aperol
1 del(er) farris
appelsin(er)
isbiter
Slik blander du deg en Aperol Spritz
Vask appelsinen godt før du skjærer den i skiver.
Ha masse isbiter i et stetteglass og legg i appelsinskivene. Hell i proceccoen, aperolen og farrisen og bland det sammen.
Da er det bare å finn frem et sugerør, så er det klart for en god Aperol Spritz.






Vil du ha enda mer SOMMERSTEMNING finner du Fru Timians SALATSTRØSSEL her.
Høres kjempegodt ut 🤩🤩. Har ikke hørt om aperol . Hva er det?
Aperol er en aperitif laget av blodappelsin, rabarbra og noe krydder, og den smaker litt bittert. Den drikkes tradisjonelt på denne måten her 🙂