Iced chai latte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Iced chai latte

Chai latte egner seg veldig godt å servere som iste! Den er kjempekjapp og lett å lage, og smaker forfriskende i varmen.

Det er to drikker som gir meg skikkelig høy score på mammaskalaen når jeg lager og serverer. Det er vanilla bean frappuccino og denne iced chai latten. Husets tenåringsdatter en en stor Starbucks-fan og elsker deres versjoner av disse to drikkene. Og etter litt prøving og feiling, er mammas versjoner nå også så gode at de altså gir særdeles høy score.

Starbucks sine versjoner av begge drikkene er ganske så søte, så lager jeg dem til meg selv, bruker jeg mindre søtning enn det som står i oppskriften. Dette er tenåringsversjonen.

Ice chai tea latte

til 1 glass

2 poser Twinings Spicy Indian Chai Tea
1 ts brunt sukker
1 ts honning
1 kanelstang
1 dl kokende vann
massevis av isbiter
1 dl kaldt vann
½ dl H-melk – du kan også bruke mandelmelk eller lignende

Ha te, sukker, honning og kanelstang i et glass og hell over det kokende vannet. La det stå i 4-5 minutter. Ta ut teposene.

Fyll et glass med isbiter og hell over teen. Ettersom væsken er varm, vil en del av isbitene smelte, så fyll på med kaldt vann og evt. flere isbiter. Hell over den kalde melken til slutt, rør rundt og sett i et sugerør.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av samarbeidet som jeg har med Haugen-Gruppen. Det er de som importerer Twinings til Norge. 

4 kommentarer til “Iced chai latte”

  1. Går det an å bruke kanel i stedet for kanelstang?

    Har aldri kanelstang i hus..

    Hvor har du kjøpt de fine glassene?

    • Hei Maya! Ja, ta en liten dæsj med kanel. Du skal bare ha en liten aning. Husker ikke hvor jeg har kjøpt de glassene, beklager 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon