Jeg har tatt et lite sveip i arkivet og funnet fram noen skikkelige bakelekkerbiskener fra rundt om i verden: Mexico, Polen, Frankrike, Sverige og Rakkestad (ikke å forstå at Rakkestad er et eget land, selv om det innimellom nesten kan føles sånn).

Kanskje finner du deg en ny favoritt akkurat her og nå? God bakst!

Supergode bakefavoritter

Du kommer til oppskriftene ved å klikke på overskriftene. 

Conchas

Søte mexicanske boller med sukkertopping. Skummelt gode!

Supergode bakefavoritter

 

Fougasse

Fougasse er fransk, som jo veldig mange av disse gode, rustikke brødene er, og en god fougasse skal ha helt sprø skorpe og være luftig i midten. Brødet tilhører brødfamilien ”hjertebrød”, som var en benevnelse på brød som ble stekt rett på steinplata, i hjertet, av de gamle bakerovnene.

Supergode bakefavoritter

 

Babka

Babka er søte polske brød, fylt med mandler, rosiner, appelsin eller sjokolade. Her har jeg lagd to versjoner, en med sjokolade og en med mandelfyll, og jeg skjønner godt at de kan frembringe savn. De er fantastisk søte, luftige og perfekte å spise når du har lyst på noe ekstra.

Supergode bakefavoritter

 

Kanelboller

Det er jo rett og slett ikke mye som kan slå gode kanelboller. Luftige, klissete og nystekte. Drømmer deg bort allerede? I Sverige feirer de til og med kanelbollens dag i oktober hvert år.

Supergode bakefavoritter

 

Brød med bær og nøtter bakt med bakepulver

Gode brød fulle av tørket frukt som går kjempekjapt å lage ettersom du bruker bakepulver og ikke gjær i dem.

Supergode bakefavoritter

Lykke til med å finne din favoritt!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *