Supergode bakefavoritter
Jeg har tatt et lite sveip i arkivet og funnet fram noen skikkelige bakelekkerbiskener fra rundt om i verden: Mexico, Polen, Frankrike, Sverige og Rakkestad (ikke å forstå at Rakkestad er et eget land, selv om det innimellom nesten kan føles sånn).
Kanskje finner du deg en ny favoritt akkurat her og nå? God bakst!
Du kommer til oppskriftene ved å klikke på overskriftene.
Søte mexicanske boller med sukkertopping. Skummelt gode!
Fougasse er fransk, som jo veldig mange av disse gode, rustikke brødene er, og en god fougasse skal ha helt sprø skorpe og være luftig i midten. Brødet tilhører brødfamilien ”hjertebrød”, som var en benevnelse på brød som ble stekt rett på steinplata, i hjertet, av de gamle bakerovnene.
Babka er søte polske brød, fylt med mandler, rosiner, appelsin eller sjokolade. Her har jeg lagd to versjoner, en med sjokolade og en med mandelfyll, og jeg skjønner godt at de kan frembringe savn. De er fantastisk søte, luftige og perfekte å spise når du har lyst på noe ekstra.
Det er jo rett og slett ikke mye som kan slå gode kanelboller. Luftige, klissete og nystekte. Drømmer deg bort allerede? I Sverige feirer de til og med kanelbollens dag i oktober hvert år.
Brød med bær og nøtter bakt med bakepulver
Gode brød fulle av tørket frukt som går kjempekjapt å lage ettersom du bruker bakepulver og ikke gjær i dem.
Lykke til med å finne din favoritt!