Solskinnsboller med vaniljekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Solskinnsboller med vaniljekrem

Wow! Disse solskinnsbollene med med massevis av kanelsmør og hjemmelaget vaniljekrem er så gode at du etter all sannsynlighet kommer til å forspise deg. Du er hermed advart!

Jeg satt og hørte på P3-aksjonen på torsdag hvor en av programlederne snakket om at de hadde fått kanelboller med vaniljekrem levert inn i studio, og jeg fikk jo så utrolig lyst på det selv, så da var det bare å bake på fredagen. Og jeg greide nesten ikke å stoppe å spise. Vi snakker tross alt søt luftig gjærdeig, fyll av meierismør og kanel og et stort gult øye i midten med hjemmelaget vaniljekrem! Det MÅ jo bare bli knallgodt!

PS! Når jeg skriver smør i oppskriften, snakker jeg bestandig om normalsaltet meierismør.

Solskinnssnurrer med kanelfyll og vaniljekrem

20 snurrer

Gjærdeigen
500 g hvetemel
75 g sukker
¼ ts salt
1 pk gjær, fersk eller tørr, gjerne rød type
3 ¼ dl melk, ca. 25 grader
75 g kjøleskapskaldt smør

Vaniljekremen
3 dl H-melk
1 ts ekte vaniljesukker
3 eggeplommer
75 g sukker
30 g maisenna

Kanelfyllet
175 g romtemperert smør
175 g brunt sukker
1 ss flytende honning
1 ½ ss kanel
1 ½ ss maisenna

Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes til gjæren garantert er blandet inn i deigen.

Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7–8 minutter. Altså en eltetid på 17–18 minutter totalt.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta et sted mellom 45 og 60 minutter.

Mens deigen hever, kan du lage vaniljekremen og kanelfyllet.

Ha alle ingrediensene til vaniljekremen i en tykkbunnet kasserolle og kok opp på forholdsvis svak varme og under konstant røring. La kremen småkoke i 30-40 sekunder til den tykner. Hell den over i en annen bolle og dekk kremen med plastfolie. La plastfolien ligge helt nedi kremen slik at det ikke dannes skorpe.

Rør sammen alle ingrediensene til kanelfyllet og sett til side.

Når deigen er ferdig hevet, drysser du et tynt lag med mel på bordet og hvelver deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du kjevler den ut til en firkant på ca. 50 x 40 cm. Løft den opp innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt litt mer mel på bakebordet.

Smør kanelfyllet jevnt utover hele deigen. Smør helt ut i kantene på kortsidene. På langsidene kan du la det være 1 cm uten fyll. Rull sammen deigen i en stram pølse. Start på den ene langsiden.

Del pølsen i 20 like store biter og fordel dem utover 2 bakepapirkledde stekebrett. La det være god avstand mellom dem, for nå skal du klemme hver bit ganske så flat. Så lager du en grop i midten av hver snurr. Dekk brettene løst med plastfolie og la snurrene etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Har du store sprøyteposer er det helt topp å bruke på vaniljekremen, men det går helt fint å bruke to skjeer også. Men, med sprøyteposer i hus, har du nå vaniljekremen oppi en sprøytepose.

De gropene du lagde i midten av solskinnsbollene har sikkert est sammen, så da utvider du dem igjen før du fordeler vaniljekremen i alle. Sett begge stekebrettene i stekeovnen og stek solskinnsbollene i ca. 12 minutter. De skal være gyllenbrune og fine.

La dem ligge på stekebrettet i noen minutter før du legger dem over på en bakerist der de får ligge å bli avkjølt. Egentlig skal du nå vente til solskinnsbollene er nesten avkjølt før du spiser, men etter å ha kjent den deilige duften så lenge, er det egentlig helt umulig. Men, det er lurt å vente såpass lenge at du ikke brenner det på vaniljekremen. For det er vondt! Tro meg, jeg har prøvd!

Her har jeg drysset litt melis over solsinnsbollene før servering.

 

 

2 kommentarer til “Solskinnsboller med vaniljekrem”

    • Hei Elin! Jeg har begynt å ha i det og synes at det renner litt mindre ut da når de stekes, men det går alstå helt fint å ikke bruke det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon