Ukemeny for uke 43

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 43

Selv uten spesielt stort talent når det kommer til middagsplanlegging, skjønner jeg at det forenkler uka betraktelig når du vet hva du skal handle inn for hele eller halve uka når du går på butikken. Og, selv om du ikke kommer til å bruke alle middagstipsene som kommer denne uka, kan det jo være greit med to-tre nye tips også.

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Mandag – Pastasalat med spekeskinke, søtpotet og cherrytomater

Jeg elsker det faktum at det er fullt mulig å lage deilig middag (eller lunsj) av det som har en tendens til å befinne seg i kjøleskapet eller matskapet til enhver tid. Cluet med sånn type mat er å bruke kreativiteten med de råvarene som du har tilgjengelig. Med en hylle stappet full av ulike pastatyper er jeg bestandig beredt for kjappe middager.

Ukemeny for uke 43

 

Tirsdag – Kikertsuppe med chorizopølse og linser

Denne suppa lagde jeg første gangen for veldig mange år siden og etter det har den blitt lagd her i huset med jevne mellomrom. Den er skikkelig varmende og god. Jeg er dessuten veldig svak for bitene av chorizopølse som er i suppa.

Ukemeny for uke 43

 

Onsdag – Seigryte med safran

Her er en billig og god middagsrett hvor jeg rett og slett bruker en blokk med frossen sei. Det er mulig du rynker litt på nesa og synes at jeg har blitt ordentlig snobbete av meg når jeg i det ene øyeblikket sier billig mat og i det andre skriver safran på ingredienslista. For det finnes vel ikke den matvaren i verden som har høyere kilopris enn safranen.

Ukemeny for uke 43

 

Torsdag – Panert kylling med ovnsbakte grønnsaker

Det er mulig å få helt vanlige kyllingfileter skikkelig saftige og gode! Her slår jeg først kyllingbryst paddeflate før jeg marinerer dem i en blanding av naturellyoghurt, melk og krydder. Så panerer jeg dem i brødsmuler. Mmmm….

Ukemeny for uke 43

 

Fredag – Marinerte scampi, bruschetta med tomatsalat og moden brie

Dette er mat jeg elsker! Her plasserer jeg ut flere små fat med mat, så kan jeg (og de som jeg forhåpentligvis har sittende rundt bordet sammen med meg) bare sitte å plukke til oss av alt snadderet. I tillegg til scampiene og bruschettaen, serverer jeg god spekeskinke, en moden hvitskimmelost og tørkede aprikoser. Tørket frukt og nøtter er veldig godt til ost!

Ukemeny for uke 43

 

Lørdag – Wok med kjøttdeig, nudler og cashewnøtter

For skal wokresultatet bli bra, er det viktig å ha en plan for hva du skal gjøre når. Når prosessen først er i gang, må du bare kjøre på. Så her gjelder det å gjøre alt klart før showet starter.

Ukemeny for uke 43

 

 Søndag – Innbakt laks med mangochutney og blomkål

Jeg sto der med en pakke Salmalaks (kjøpt på salg!) i hånden og visste ikke helt hva jeg skulle lage til middag da jeg måtte til å saumfare skuffer og skap for å se hva som fantes av andre råvarer i huset. Leteaksjonen kom opp med fersk ingefær, blomkål, mango chutney og filodeig – råvarer jeg aldri har brukt sammen før, men som jeg definitivt kommer til å bruke sammen mange flere ganger. For dette ble en utrolig god middag.

Ukemeny for uke 43

 

Dessertforslag – god, gammeldags karamellpudding

Jeg vet at mange tror at det å lage karamellpudding er en vanskelig og innviklet prosess, men det er ingen av delene. Det tar litt tid fra du setter i gang til karamellpuddingen er klar til servering, men mesteparten av den tiden går med til avkjøling og hviling – tid som du kan bruke til alt mulig annet. I dette blogginnlegget får du også en demonstrasjonsvideo.

Ukemeny for uke 43

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon