Ukemeny for uke 43
Selv uten spesielt stort talent når det kommer til middagsplanlegging, skjønner jeg at det forenkler uka betraktelig når du vet hva du skal handle inn for hele eller halve uka når du går på butikken. Og, selv om du ikke kommer til å bruke alle middagstipsene som kommer denne uka, kan det jo være greit med to-tre nye tips også.
En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag – Pastasalat med spekeskinke, søtpotet og cherrytomater
Jeg elsker det faktum at det er fullt mulig å lage deilig middag (eller lunsj) av det som har en tendens til å befinne seg i kjøleskapet eller matskapet til enhver tid. Cluet med sånn type mat er å bruke kreativiteten med de råvarene som du har tilgjengelig. Med en hylle stappet full av ulike pastatyper er jeg bestandig beredt for kjappe middager.
Tirsdag – Kikertsuppe med chorizopølse og linser
Denne suppa lagde jeg første gangen for veldig mange år siden og etter det har den blitt lagd her i huset med jevne mellomrom. Den er skikkelig varmende og god. Jeg er dessuten veldig svak for bitene av chorizopølse som er i suppa.
Her er en billig og god middagsrett hvor jeg rett og slett bruker en blokk med frossen sei. Det er mulig du rynker litt på nesa og synes at jeg har blitt ordentlig snobbete av meg når jeg i det ene øyeblikket sier billig mat og i det andre skriver safran på ingredienslista. For det finnes vel ikke den matvaren i verden som har høyere kilopris enn safranen.
Torsdag – Panert kylling med ovnsbakte grønnsaker
Det er mulig å få helt vanlige kyllingfileter skikkelig saftige og gode! Her slår jeg først kyllingbryst paddeflate før jeg marinerer dem i en blanding av naturellyoghurt, melk og krydder. Så panerer jeg dem i brødsmuler. Mmmm….
Fredag – Marinerte scampi, bruschetta med tomatsalat og moden brie
Dette er mat jeg elsker! Her plasserer jeg ut flere små fat med mat, så kan jeg (og de som jeg forhåpentligvis har sittende rundt bordet sammen med meg) bare sitte å plukke til oss av alt snadderet. I tillegg til scampiene og bruschettaen, serverer jeg god spekeskinke, en moden hvitskimmelost og tørkede aprikoser. Tørket frukt og nøtter er veldig godt til ost!
Lørdag – Wok med kjøttdeig, nudler og cashewnøtter
For skal wokresultatet bli bra, er det viktig å ha en plan for hva du skal gjøre når. Når prosessen først er i gang, må du bare kjøre på. Så her gjelder det å gjøre alt klart før showet starter.
Søndag – Innbakt laks med mangochutney og blomkål
Jeg sto der med en pakke Salmalaks (kjøpt på salg!) i hånden og visste ikke helt hva jeg skulle lage til middag da jeg måtte til å saumfare skuffer og skap for å se hva som fantes av andre råvarer i huset. Leteaksjonen kom opp med fersk ingefær, blomkål, mango chutney og filodeig – råvarer jeg aldri har brukt sammen før, men som jeg definitivt kommer til å bruke sammen mange flere ganger. For dette ble en utrolig god middag.
Dessertforslag – god, gammeldags karamellpudding
Jeg vet at mange tror at det å lage karamellpudding er en vanskelig og innviklet prosess, men det er ingen av delene. Det tar litt tid fra du setter i gang til karamellpuddingen er klar til servering, men mesteparten av den tiden går med til avkjøling og hviling – tid som du kan bruke til alt mulig annet. I dette blogginnlegget får du også en demonstrasjonsvideo.