Jeg er med i Det Norske Måltid!
Etter mange måneders hemmelighold, kan jeg nå endelig si at jeg er med i Det Norske Måltid som sendes på TV2 førstkommende søndag kveld! Det Norske Måltid er programmet som tar deg med rundt om til flinke matprodusenter og matlagere rundt om i Norges land. Landet er oppdelt i 5 regioner og fra hver region er er det nominert 1 produkt fra hver av kategoriene fisk/skalldyr, kjøtt, ost og nyskapning. Du kan lese mer om Det Norske Måltid her.
Det hele kuliminerer med en kokkekonkurranse i Stavanger i januar hvor vi 5 matlagene skal konkurrere mot hverandre med de råvarene vi har i vår region.
Jeg har rollen som matentusiast på laget Østpå og allerede i september var jeg hos Roy Hasle i Rygge og gjorde de første opptakene sammen med Arne Hjeltnes og Heine Totland.
Gjengen er samlet: Fru Timian, Heine Totland, Roy Hasle og Arne Hjeltnes.
Roy er mannen bak årets nyskapning Østpå med havrerota si. Havrerot er egentlig en veldig gammel grønnsak som Roy har funnet frem fra glemselen. Jeg lagde chips av den til Heine og Arne kom på besøk. Veldig godt!
I tillegg til å dyrke havrerot, er Roy en stor produsent av ulike beter – rødbeter, gulbeter, hvitbeter og polkabeter.
TV-teamet er klare for opptak. Roy litt halvskremt på siden.
Arne og Heine forlater åstedet for så å snu og komme tilbake og hilse på Roy og meg som åpningsscenen vår.
Heine og jeg snakker om den gode havreroten, og ikke minst chipsen som også er veldig god. Og så snakker vi om gode råvarer.
Forholdsvis barnslig moro!
Neste scene planlegges ferdig.
Neste etappe var innspillingdag på Vianvang hos Arne Brimi.
Kan dette være vinnerlaget for årets konkurranse i Det Norske Måltid? Stian Bergerud, er kokk, Fru Timian og Stian Solhaug Stor-Re, er kjøttskjærer. Se så perfekt vi matcher hverandre i fargene – helt uten planlegging!
På vår vei fra der vi bodde og opp til Vianvang, greide laget Østpå å rote seg fullstendig bort. Her har vi gått i ca. én time motsatt retning av hva vi skulle. Til slutt måtte vi ringe etter skyss slik at vi skulle komme oss opp på den store festen som ble arrangert for alle matlagene og involverte i TV-produksjonen.
Arne Brimi ønsker velkommen!
Tre matentusiaster samlet, Kathrine Kleveland (matentusiasten for laget Sørpå) og Margit Vea (matentusiasten for laget Vestpå) sammen med Arne Brimi og undertegnede.
Her er laget sammen med dommerne, Wenche Andersen, Arne Brimi, Bent Stiansen og Halvor Heuch. (Det er forresten et veldig stort innslag av Stian i dette bildet!)
Vi er igang med filmingen vår på Vianvang.
Instruksjoner kommer.
Stian kokk har full kontroll. Råvarene våre erGudbrandsdalsost, spekeskinka St. Kristina, havrerota fra Roy Hasle og vellagret rakfisk fra Noraker gård. Her lagde vi en hovedrett med rakfisken.
Maten er ferdig og Halvor og Arne har sagt sitt. Hva de sa, får du vite om du ser på TV2 på søndag kveld kl 22.45!
Hei og hå 🙂 Så artig at du er med på Det Norske måltid :-):-) Og der fikk jeg vite om din flotte og inspirerende matblogg + dine kokebøker. Gjett hva som skal bestilles over nyttår av nye kokebøker;-) Tenker jeg skal begynne m Søndagsmiddag. Har også sansen for å samle både familie og venner rundt middagsbordet til søndag, hverdag og fest. Lykke til videre med blogging og ditt forfatterskap.
Velkommen til en titt på min amatør-matblogg:-) detgodelivnina.blogg.no
Stor og varm førjulshilsen fra Nina
Hei Nina og takk for meldingen din!
Så fin blogg du har. Massevis av gode oppskrifter også. Lykke til videre med den 🙂
Jeg er også særdeles glad i å samles rundt middagsbordet. Vil du, kan du bestille boka signert fra meg. Ta det når du vil.
RIktig god jul til deg!
Marit
[…] Her kan du se flere bilder fra TV-opptakene vi gjorde med Hene Totland og Arne Hjeltnes både hjemme… […]