Jeg er med i Det Norske Måltid!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Etter mange måneders hemmelighold, kan jeg nå endelig si at jeg er med i Det Norske Måltid som sendes på TV2 førstkommende søndag kveld! Det Norske Måltid er programmet som tar deg med rundt om til flinke matprodusenter og matlagere rundt om i Norges land. Landet er oppdelt i 5 regioner og fra hver region er er det nominert 1 produkt fra hver av kategoriene fisk/skalldyr, kjøtt, ost og nyskapning. Du kan lese mer om Det Norske Måltid her. 

Det hele kuliminerer med en kokkekonkurranse i Stavanger i januar hvor vi 5 matlagene skal konkurrere mot hverandre med de råvarene vi har i vår region.

Jeg har rollen som matentusiast på laget Østpå og allerede i september var jeg hos Roy Hasle i Rygge og gjorde de første opptakene sammen med Arne Hjeltnes og Heine Totland.

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Gjengen er samlet: Fru Timian, Heine Totland, Roy Hasle og Arne Hjeltnes.

Roy er mannen bak årets nyskapning Østpå med havrerota si. Havrerot er  egentlig en veldig gammel grønnsak som Roy har funnet frem fra glemselen. Jeg lagde chips av den til Heine og Arne kom på besøk. Veldig godt!

Jeg er med i Det Norske Måltid!

I tillegg til å dyrke havrerot, er Roy en stor produsent av ulike beter – rødbeter, gulbeter, hvitbeter og polkabeter.

Jeg er med i Det Norske Måltid!

TV-teamet er klare for opptak. Roy litt halvskremt på siden.

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Arne og Heine forlater åstedet for så å snu og komme tilbake og hilse på Roy og meg som åpningsscenen vår.

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Heine og jeg snakker om den gode havreroten, og ikke minst chipsen som også er veldig god. Og så snakker vi om gode råvarer.

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Forholdsvis barnslig moro!

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Neste scene planlegges ferdig.

Neste etappe var innspillingdag på Vianvang hos Arne Brimi.

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Kan dette være vinnerlaget for årets konkurranse i Det Norske Måltid? Stian Bergerud, er kokk, Fru Timian og Stian Solhaug Stor-Re, er kjøttskjærer. Se så perfekt vi matcher hverandre i fargene – helt uten planlegging!

Jeg er med i Det Norske Måltid!

På vår vei fra der vi bodde og opp til Vianvang, greide laget Østpå å rote seg fullstendig bort. Her har vi gått i ca. én time motsatt retning av hva vi skulle. Til slutt måtte vi ringe etter skyss slik at vi skulle komme oss opp på den store festen som ble arrangert for alle matlagene og involverte i TV-produksjonen.

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Arne Brimi ønsker velkommen!

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Tre matentusiaster samlet, Kathrine Kleveland (matentusiasten for laget Sørpå) og Margit Vea (matentusiasten for laget Vestpå) sammen med Arne Brimi og undertegnede.

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Her er laget sammen med dommerne, Wenche Andersen, Arne Brimi, Bent Stiansen og Halvor Heuch. (Det er forresten et veldig stort innslag av Stian i dette bildet!)

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Vi er igang med filmingen vår på Vianvang.

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Instruksjoner kommer.

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Stian kokk har full kontroll. Råvarene våre erGudbrandsdalsost, spekeskinka St. Kristina, havrerota fra Roy Hasle og vellagret rakfisk fra Noraker gård. Her lagde vi en hovedrett med rakfisken.

Jeg er med i Det Norske Måltid!

Maten er ferdig og Halvor og Arne har sagt sitt. Hva de sa, får du vite om du ser på TV2 på søndag kveld kl 22.45!

 

 

3 kommentarer til “Jeg er med i Det Norske Måltid!”

 1. Hei og hå 🙂 Så artig at du er med på Det Norske måltid :-):-) Og der fikk jeg vite om din flotte og inspirerende matblogg + dine kokebøker. Gjett hva som skal bestilles over nyttår av nye kokebøker;-) Tenker jeg skal begynne m Søndagsmiddag. Har også sansen for å samle både familie og venner rundt middagsbordet til søndag, hverdag og fest. Lykke til videre med blogging og ditt forfatterskap.
  Velkommen til en titt på min amatør-matblogg:-) detgodelivnina.blogg.no
  Stor og varm førjulshilsen fra Nina

 2. Hei Nina og takk for meldingen din!
  Så fin blogg du har. Massevis av gode oppskrifter også. Lykke til videre med den 🙂
  Jeg er også særdeles glad i å samles rundt middagsbordet. Vil du, kan du bestille boka signert fra meg. Ta det når du vil.
  RIktig god jul til deg!
  Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon