En hyllest til én av de små produsentene

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

En hyllest til én av de små produsentene

For noen dager siden delte jeg en lenke på Facebooksiden min til en kronikk, som kjøkkensjefen på Maemo har skrevet, om maktkonsentrasjonen som skjer i mat-Norge for tiden. Og hva skjer med de små matprodusentene da? Jo, de blir skviset enda hardere. På pris. Og på kvalitet! Hva er det med oss nordmenn som bare finner oss i at 2-3 store kommersielle aktører skal få bestemme hva vi skal spise? Vi som er SÅ opptatte av vår selvråderett på alle andre arenaer.

Heldigvis er det noen små produsenter som tørr å satse. Tørr å kjempe mot de store, og som våger å gå sine egne veier! Og så er det jo sånn at alle blir bedre av å ha litt konkurranse, også de store. Så, her kommer min lille hyllest til én av de små produsentene som er med på å gi oss det lille mangfoldet som vi har!

I Rakkestad, hvor jeg bor, holder Brødrene Ringstad til. Det er en kjøttforedlingsbedrift som satser på håndlagd kvalitet, og i fjor var jeg så heldig at jeg fikk være med å jobbe sammen med dem da de skulle videreutvikle designet sitt. Her er noe smakebiter.

En hyllest til én av de små produsentene

Her er sjefen sjøl, Kjell! Alltid blid! Bestandig når jeg trenger kjøttvarer litt utenom den vanlige standarden, ringer jeg Kjell, og han fikser!

En hyllest til én av de små produsentene

Vet du at grisen har krøll på halen når han har det bra? Èn av historeiene jeg fikk skrive i dette designarbeidet var om grisene som vokser opp hos Eva og Hans Thøger Holmsen på Gjulem gård i Rakkestad. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene og grisene blir fôret med grøt av hjemmemalt bygg og hvete. Jeg har lagd utrolig mye god mat med svinekjøttet herifra. På lanseringsfesten for den siste boka mi, Søndagsmiddag, serverte jeg langstekt svinenakke med Gla’gris-kjøtt!

Jeg må skryte litt av de andre produktene som Brødr. Ringstad har også:

En hyllest til én av de små produsentene

En fransk kjøttferase som heter Blonde d’aquitaine. Fantastisk mørt og godt kjøtt.

En hyllest til én av de små produsentene

Søte små lam fra Imsdalen i Østerdalen. De får et veldig smaksrikt og godt kjøtt etter fjellbeitet som de er på hele sommeren!

Poenget mitt er: Har du en lokal leverandør av kjøtt, fisk, grønnsaker eller annet tilbehør til mat, så bruk den leverandøren! Ikke for enhver pris, men fordi den lokale leverandøren nesten bestandig vil gi deg den beste kvaliteten, du kan få spesialtilpasset bestillinger og fordi det rett og slett er fryktelig trivelig å vite opprinnelsen på det du spiser!

En hyllest til én av de små produsentene   En hyllest til én av de små produsentene   En hyllest til én av de små produsentene   En hyllest til én av de små produsentene

PS! Dette er Brødrene Ringstads egne bilder, så her er det ikke jeg som har stått bak kameraet. Og så må jeg bare si at dette ikke er et betalt innlegg 🙂

 

Ett kommentar til “En hyllest til én av de små produsentene”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon