Duftende thailandsk matkurs

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Duftende thailandsk matkurs

Her om kvelden var jeg på thaimatkurs i Halden. Det var Sebastian Engh, som er kjøkkensjef på Curtisen i Halden, som hadde kurset sammen med Lamyai Chaidee Johannessen. Også hun er kokk som bor i Halden.

Her kommer en liten stemningsrapport. Følg med i tiden framover så vil du se at det kommer noen thaioppskrifter her på bloggen.

Duftende thailandsk matkurs

Sebastian hadde med seg Lamyai Chaidee Johannessen på kurset. Hun driver også egen catering i Halden.

Duftende thailandsk matkurs

Jeg lærte at den helfete kokosmelken, den som har et tykt kremete lag på toppen, kommer fra førstepressingen av kokosmelken. Akkurat som med extra virgin olivenolje.

Duftende thailandsk matkurs

Assortert utvalg av diverse sauser. Har du en innvandrer butikk i nærheten, har den sikkert de fleste av disse sausene. Flaskene er store, men innholdet (i de fleste) holder veldig lenge. En del av disse sausene er også mulig å få kjøpt, med norske navn, i vanlige dagligvarebutikker.

Fiskesausen, som du ser helt bortest til venstre, bruker thailendere i steden for salt til mesteparten av maten de lager. Fiskesaus er saltet, fermetert fisk som blir kokt (tror jeg) og filtrert før den tappes på flaske. Den lukter ganske ille, men smaker veldig godt i mat. Og, den kan altså brukes til veldig mye mer enn fiskeretter. Det er helt vanlig å tilsette fiskesaus i kjøttretter.

Duftende thailandsk matkurs

Tom, min kompanjong for kvelden, og jeg lager Tom Yam. Ble veldig god. Vi hadde i scampi og laks…..

Duftende thailandsk matkurs

… og en god dose chilipaste. Denne utgaven må du i en innvandrerbutikk for å kjøpe.

Duftende thailandsk matkurs

Det ferdige resultatet.

Duftende thailandsk matkurs

Noen hadde store mengder blåskjell i sin Tom Yam. Ut i fra Sebastian finnes det veldig mange varianter av suppen. Du kan også lage en «melkeversjon» av den hvor du runder den av med Vikingmelk.

Duftende thailandsk matkurs

En del av urtene som er vanlig å bruke i thaimat er ikke å få kjøpt i vanlige dagligvarebutikker her til lands. Men, hvis du nå skulle komme over disse herlighetene i en innvandrerbutikk, kan du kjøpe med forholdsvis store mengder og så fryse dem ned. Så har du det som trengs i hus.

Duftende thailandsk matkurs

En skikkelig stor haug med vårruller fylte av malt kyllingkjøtt, revet gulrot og kålrot, og selvfølgelig glassnudler. Vil du ha en oppskrift? Det kan du finne her!

Duftende thailandsk matkurs

Lamyai viste oss hvordan de ulike rettene lages.

Duftende thailandsk matkurs

Karristekt scampi med egg. Veldig enkel og rask å lage. Kjempegod å spise. Vil du ha et miljøvennlig alternativ, kan du enten kjøpe miljøsertifiserte scampi eller bruke norske sjøkreps. Krabbekjøtt er også godt i denne retten.

All maten vi lagde var veldig enkel å lage. Du må bare vite hvordan du skal lage den.

Duftende thailandsk matkurs

Chili må til!

Duftende thailandsk matkurs

Grønn karrisuppe med kyllingfilet. De bitene du ser i skåla er thailandsk aubergine. Den er mye mindre og fastere enn den vanlige vi har her. Men, den kan også brukes. Det er vanlig å øse suppa over ris før du spiser.

Duftende thailandsk matkurs

Stekte nudler med egg og vårløk er skikkelig fast food.

 

 

 

 

9 kommentarer til “Duftende thailandsk matkurs”

  • Hei Elisabeth!
   Jeg har aldri gjort det, men har kjøpt inn en bunke med thaiurter i dag som jeg har tenkt å legge i små plastbokser og putte i fryseren. Satser på at det skal gå bra.

 1. Det går fint å fryse urter i hele stykker, de knuses lett til små biter mens de er frosne. Jeg fryser gjerne i små syltetøyglass, og tar urtene ut med skje.

 2. Hei Marit
  Jeg skal arrangere et 40 årslag med ca 70 gjester. Jeg har så lyst å finne på noe morsomt å servere. Noe litt utenom det vanlige, men som jeg klarer å lage selv å samtidig være med på festen. Har du noen gode forslag til meg?? Veldig taknemmelig for svar.

 3. Hei Elin!
  Jeg tenker at det er viktig å legge listen på et nivå som gjør at man kan være med på festen og kose seg selv også. Alt som kan lages i forveien er jo bra. Men å lage mat til 70 stk – og være med på festen – krever mye forarbeid og planlegging.
  Jeg har dessverre ikke mulighet for å sette opp et menyforslag til deg. Jeg får for mange slike spørsmål til at jeg har tid til å gjennomføre det – beklager. Men jeg ønsker deg lykke til og håper du kan finne noen gode forslag her på sidene mine!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon