Hamburgere i lange baner!
Vinimportøren Engelstad arrangerte i går hamburgerkonkurranse hvor 6 kokker var invitert til å delta. Her må det, fra damehold påpekes at det var dårlig med kvinnekvoten blant kokkene, men flinke til å lage burger, det var mennene. Burgerne ble selvfølgelig bedømt ut fra smak. I tillegg var både estetikken, presentasjonen og hvordan burgersmaken matchet rødvinen Gnarly Head, viktige faktorer i bedømmingen.
Her er de 6 kokkene samlet før dyst. Jan Ivar Nykvist, Callum Sullivan, Henrik Widerberg, Jakin Høie, Ole Pedersen og Tore Namstad
Faren for å få kjeven ut av ledd er overhengende! Inni denne burgeren finner du både grillet ananas, grillet rødløk og grillede grønne tomatskiver. Nam!
Det å trykke ned hamburgerkjøttet og lage en grop som dette i midten, er et godt tips når du lager din egen burger også. Kjøttet stiger opp igjen under steking, og når overflaten er jevn, er det på tide å snu burgeren.
1. plassburgeren til venstre. Den til høyre er jeg jammen ikke sikker på hvor havnet på poenglista. Den var iallfall god! Oppskriften på den finner du her.
Vinneren Jakin Høie, jobber som kokk på Graffi Grill & Bar i Trondheim. Godt fornøyd med egen innsats og, ikke minst, premien: Èn webergrill/røyker, diplom og 12 flasker Gnarly Head rødvin.
[…] er en stor favoritt her hos meg. Det ble også brukt i én av burgerne da jeg nylig var og så på hamburgermesterskapet Gnarly Head arrangerte på Ekebergrestauranten i […]