Herlige Fiskeriet!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Herlige Fiskeriet!

Du vet du har vært inne i en bra butikk når du går inn for å kjøpe noen småting og går ut igjen lenge etterpå, med fulle poser og tom lommebok! Akkurat sånn er det å gå inn på Fiskeriet på Youngstorget i Oslo. I en mannsalder, eller tre, har det ligget en fiskebutikk akkurat her på hjørnet inn til Operapassasjen. Fiskeriet har ikke ligget der så lenge, altså. De tok over lokalene og pusset dem fullstendig opp da Erling Moe kastet inn håndkleet for noen år siden.

Fiskeriet er akkurat slik som en faghandler skal være! Stort og bra utvalg og hyggelig betjening som kan faget sitt. Herlig. I tillegg til å kjøpe fisk og mye tiltugg som passer til fisken, kan du også sette deg ned å kjøpe deg en fiskelunsj eller middag, og kanskje ta et glass vin til.

Øystein, mannen min, var med på butikkraidet i går. Her er bildene hans. Vil du se flere bilder som Øystein har tatt, finner du dem her.

Herlige Fiskeriet!

Jeg glemte å spørre hva han heter, men trivelig, det var han.

Herlige Fiskeriet!

Det fine med en faghandler er jo at du får smaksprøver! Og den smakte supergodt!

Herlige Fiskeriet!

Så da måtte jeg jo kjøpe med meg en stort stykke. Den smaker akkurat sånn som røkt laks smakte i barndommen.

Herlige Fiskeriet!

Litt av det røkte utvalget.

Herlige Fiskeriet!

Herlige Fiskeriet!

Røkt kolje er kjempegodt det også. Her kan du se oppskrift på røkt kolje med bacon og en veldig god hvit saus. 

Herlige Fiskeriet!

Sjekk ut de fargene! Mmmmmm….

Herlige Fiskeriet!

Bøkling er røkt sild. Ganske så salt i smaken og akkurat passe med røkt smak. Jeg sitter og spiser den akkurat nå når jeg skriver dette. På flatbrød sammen med rømme. Jeg kjenner jeg trekkes mot barndommen når god fisk skal serveres enkelt.

Herlige Fiskeriet!

Herlige Fiskeriet!

Fangsten min veies.

Herlige Fiskeriet!

I tillegg til fisk har de mange godsaker som passer til fisk og god mat. Jeg skulle kjøpe med meg en av de turkise flaksene med olivenolje som du kan se på toppen av bildet. I flaska er det røkt olivenolje. Jeg fikk en prøvesmak (!) og den smakte skikkelig godt. Så glemte vi bare å ta med flaska bort til kassen. Oppdaget det ikke før jeg var hjemme. Neste gang!

Herlige Fiskeriet!

Her er flaska jeg skulle kjøpe, men som jeg altså glemte å ta med (jeg betalte ikke noe for den heller, altså).

Neste gang du befinner deg i Oslo sentrum, synes jeg du skal tusle bortom Fiskeriet en tur også! Bare for å nye en god faghandel!

3 kommentarer til “Herlige Fiskeriet!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon