Marokkansk hos Lille Central i Askim

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Marokkansk hos Lille Central i Askim

Vi har fått oss en ny favorittcafé her i Indre Østfold – Lille Central i Askim. Den ligger like ved togstasjonen og er vel verdt et besøk. Det er fransk-marokkanske Nadia som driver cafeen hvor hun serverer massevis av gode, egenbakte kaker.

Før har vi bare spist kaker og bakverk der, men i går bestilte vi marokkansk tajine (eller tagine, som det også kan skrives).

Tajine er en marokkansk gryte med hvitt eller rødt kjøtt, grønnsaker og oliven, gjerne tomatbasert og smakssatt med ingefær, kanel, spisskummen, safran og gurkemeie. Og så kjennetegnes tajinen av så mørt kjøtt at det nærmest faller fra hverandre når du bare så vidt stikker gaffelen i.

Marokkansk hos Lille Central i Askim

I og med at det tar sine timer å lage en tajine, må den bestilles helst dagen før. Og det er vel verdt å være så forutseende!

Vi bestilte bare en tajine, med beskjed om at Nadia kunne lage akkurat den varianten hun ønsket. Vi fikk en kyllingvariant med friterte poteter, og den var supergod! Så masse gode smaker som passer perfekt sammen!

Marokkansk hos Lille Central i Askim

En sterk chilisaus og Dijonsennep ble servert ved siden av. Vi skrapte med oss det meste.

Marokkansk hos Lille Central i Askim

Marokkansk hos Lille Central i Askim

Marokkansk hos Lille Central i Askim

Tradisjonelt bruker de en egen tajinekoker når gryta kokes. Det er et terrakotta fat med høye kanter og et stort kjegleformet lokk som du setter oppå og som bevarer fuktigheten i gryta under stekingen. Du kan også bruke en helt vanlig gryte til tilberedningen.

Jeg ble så inspirert etter besøket at jeg nå har bestilt meg en egen tajinekoker, så da kommer det nok noen oppskrifter på marokkanske gryter her på bloggen etterhvert også.

Marokkansk hos Lille Central i Askim

Fin atmosfære!

Marokkansk hos Lille Central i Askim

Nadia, som driver Lille Central og en god og mett Fru Timian.

 

8 kommentarer til “Marokkansk hos Lille Central i Askim”

 1. Javel? Hvor er oppskriften?
  Er det blitt en reklamegreie og slutt på oppskrift/info. ?
  Bor langt unna Østfold, så å kjøre dit for å spise er uaktuelt.

 2. Der kommer nok oppskrit på en tajine her på bloggen om ikke alt for lenge, skal du se 🙂
  Dette blogginnlegget er kun ment til inspirasjon. Jeg gjør det noen ganger – viser bilder fra ulike matopplevelser som jeg har. Den friheten tar jeg meg på min egen blogg 🙂
  Fin tirsdag videre til deg, G.S. Hilsen Marit

 3. Nei, den har jeg kjøpt og betalt helt selv. Dersom innhold på bloggen er sponset, blir det bestandig merket med enten «reklame» eller «betalt blogginnlegg» helt i starten av innlegget og i slutten.
  Jeg synes det er moro å vise fram matrelaterte ting som jeg liker, derfor har jeg gjort dette. Vi er ikke bortskjemte med mange bra cafeer her i Indre Østfold, så da er jeg gjerne med på å heie fram dem jeg liker 🙂

 4. Jeg synes sånne innlegg er kjempespennende, og jeg bor langt langt langt borte. Takk for at du deler hverdagen din med oss lesere, Marit! Jeg har aldri laget tagine før selv, men har spist det på forskjellige restauranter og så har jeg en nabo som er kjempeflink til å lage det. Jeg har aldri spist det med poteter, bare couscous. Tar gjerne mot oppskrift, når du kommer så langt!
  Gry

 5. Gjort seg å få en aldri så liten «så gjør man så»-rutine på taginen etterhvert, for jeg får ikke helt tak på å bruke min, selv om det er samme prinsipp som en slow cocker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon