Fabelaktig

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fabelaktig

Jeg lurer på om Litteraturhuset i Fredrikstad i løpet av noen små uker har greid å bli en institusjon. Intet mindre. Det er et fantastisk flott hus hvor følelsen av yrende liv slår imot deg så snart du har stukken nesen innom døra. Bokhandelen er liten, men full av hva en bokhandel skal være full av – bøker! Går du opp en etasje finnes det flotte rom som blir brukt til både foredrag og små kurs, og forblir du i første etasje, men tar noen steg til venstre, kommer du inn i Bokcaféen. Og her har vi rukket å være mange ganger i løpet av de ukene som Litteraturhuset har vært åpent.

Som tedrikker må jeg si at jeg setter pris på at noe så enkelt som at de serverer skikkelig kvalitets-te her. Det er definitivt ikke en selvfølge. Jeg liker dessuten cafeen godt fordi det bestandig er en god stemning der. Folka som jobber der er hyggelige og du kjenner en god puls når du kommer inn og setter deg.

Fabelaktig

I går prøvde vi ut matbaren for første gang. De har to restaurantdeler der – én matbar, hvor du får god mat til en hyggelig pris, og en fine dining restaurant. Den får vi prøve neste gang.

Fabelaktig

Som Raksting må jeg bare vise et lite utklipp fra menyen. Kan du se at «Gris fra Rakkestad» står på menyen? Det er fra Brødr. Ringstad og denne grisen har nok hatt krøll på halen!

Fabelaktig

Vi var der såpass tidlig på ettermiddagen at det fremdeles var lunsjmenyen som gjaldt. Ungene bestilte hver sin hamburger med pommes frites, eller pommes bistro, som de heter. Litt tykkere enn den tradisjonelle. Ungene var glade og fornøyde over valget og mente det smakte skikkelig bra. Adrian forkynte dog at neste gang skulle han heller bestille fiskesuppa.

Fabelaktig

Øystein kjøpte stekt laks med potetpuré og var strålende fornøyd. «Den var stekt akkurat som det skulle», var hans konklusjon. Jeg prøvdesmakte bare på potetpuréen, og den likte jeg veldig godt. Helt glatt og akkurat passe luftig, og veldig bra smakssatt.

Fabelaktig

Jeg bestilte lammefrikassé med kokte poteter og fikk det servert i to små gryter. èn med frikaséen og én med potetene. Lammekjøttet var veldig mørt og godt, og sausen var rundt og smakte slik som en frikassésaus skal smake. Jeg kunne gjerne tatt litt mer grønnsaker i den. Her må jeg si at Adrian forsynte seg grovt av mors brokkolibuketter for å ha til sin hamburger!

Fabelaktig

Hans – eller svensken – som han bruker å bli kalt, vartet oss opp.

Fabelaktig

Til ungenes hamburgermeny, fulgte det med hjemmelagd is og sorbet. Jeg bestilte krydderfromasj til dessert. Sorbeten synes jeg var helt perfekt. Full av smak og akkurat passe syrlig. Fromasjen var lekker å se til, men var litt kjedelig i smaken. Når det heter krydderfromasj, forventer jeg at den skal ha en karakteristisk smak av krydder. Det greide jeg ikke helt å finne.

Fabelaktig

De har en skikkelig flott kjøttskjærer som står ute i lokalet. Det er moro at de gjør denne operasjonen ute blant gjestene.

Fabelaktig

Morsom måte å servere regninga på. Og det må jeg si: Jeg synes vi fikk veldig mye god mat for pengene! For maten jeg akkurat har ramset opp, én brus til hver av ungene, ett glass barbera til meg og en cappuccino til mannen, betalte vi kr 850. Med slike priser er det fullt gjennomførbart for en helt normal familie å spise god mat på restaurant. Jeg blir så glad når ungene kan bli tatt med på skikkelige steder!

Fabelaktig

Dette er sjefen sjøl, Lars Guldbrandsen. Her er det god mat til folket som gjelder. De bruker lokale råvarer, når de lokale råvarene er gode nok. Mens vi satt og spiste fikk de inn en kasse med digre sjøkreps fra Hvaler, som skulle serveres på kvelden. Fra alle stedene du sitter i både bistroen og restauranten, ser du kjøkkenet. Og det er bestandig betryggende når du kan se rene kjøkken hvor kokkene jobber målrettet med det de skal.

Fabelaktig

Henrik er kjøkkensjef…….

Fabelaktig

… og Richie er soussjef. Ingenting å si på de kobberkjelene!

Fabelaktig

I  det vi går, står Mehmet og Tele i Bokcaféen og ønsker oss hjertelig velkommen tilbake. Tele er barista og kaffeansvarlig på Fabel. Familiens store cappuccinodrikker – les mannen i huset – rangerer kaffen på Litteraturhuset som helt førsteklasses.

Jeg gleder meg allerede til neste besøk!

 

 

Ett kommentar til “Fabelaktig”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon