Oreo ostekake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Oreo ostekake

Det kan aldri bli for mange ostekakeoppskrifter på en blogg! Det tenker iallfall jeg, her jeg sitter og skriver enda en ny oppskrift! Denne gangen er det Oreokjeks som slår følge med ostemassen, og resultatet blir veldig godt!

Oreo er faktisk verdens mest solgte kjeks (det var det iallfall i 2010) og oppskriften har nesten vært helt uendret siden den ble lansert i New York i 1912. Det som imidlertid ikke er uendret, er det antallet kaker som blir laget med Oreokjeksen som en viktig ingrediens. Det finnes garantert mange tusen ulike kakeoppskrifter med Oreo i. Her på bloggen, har jeg en oppskrift på en Oreokake-dessert servert i coctailglass. Oppskriften på dem finner du her.

Kos deg med kake!

Oreo ostekake

Oppskrift på Oreo-ostekake

Bunn
200 g Oreo – 18 doble kjeks
25 g smør

Ostefyllet
300 g naturell kremost, romtemperert
100 g sukker
3 dl creme fraiche, fullfet
1 ta vaniljesukker
2 egg
100 g Oreo – 9 doble kjeks (resten av dobbelpakken)

Finn frem en rundform på 22 cm i diameter og legg bakepapir i bunnen. Smør kantene med et helt tynt lag nøytral olje. Sett stekeovnen på 170 grader.

Sett stekeovnen på 170 grader og smør en rundform på 22 cm i diameter med smør eller formfett. Legg gjerne bakepapir i bunnen.

Ha kjeksene til bunnen i en matprosessor og kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Du kan også ha kjeksene i en dobben brødpose før du drar kjevlet over noen ganger til kjeksene er helt knust. Smelt smøret og rør inn.

Ha kjeksmassen i bunnen av rundformen og klem den godt på plass. Forstek bunnen på nederste rille i 10 minutter.

Bare skyll av matprosessoren før du har i kremosten og sukkeret og kjører knivene rundt til det er blandet. Ha i dreme fraiche og vaniljesukker og bland det inn også. Til slutt har du i eggene – ett og ett om gangen. Hell ostemassen over den forstekte kakebunnen.

Grovhakk Oreokjeksene og fordel dem rundt i ostemassen. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek kaken i 30-35 minutter. Den skal fremdeles være litt skjelvende på toppen. Den vil stivne mens den avkjøles.

La kaken avkjøles i formen.

Oreo ostekake Oreo ostekake Oreo ostekake Oreo ostekake Oreo ostekake Oreo ostekake Oreo ostekake

God bakst!

 

 

 

4 kommentarer til “Oreo ostekake”

  1. Fy, den så god ut! Jeg elsker ostekake og jeg elsker oreo, så den kombinasjonen må jo være helt fantastisk! Sparer du en bit til jeg kommer på besøk torsdag? 😀 <3

  2. Lyst til å prøve den , ser veldig god ut .
    Lurer på , skal den fortsatt stekes nede eller er det bare bunnen ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon