Blond og fager!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Blond og fager!

Ja, jeg er blond jeg også, men nå var det ikke meg selv jeg snakket om, altså 😉 Jeg snakker nemlig om kjøttferasen Blonde d’Aquitaine.

Blonde d’Aquitaine ble opprinnelig brukt som trekkdyr i Pyreneene. De er muskuløse, sterke og har et godt lynne. Størrelsen på dyra og muskelmassen gjør at dyrene har mye kjøtt på kroppen. Og det er skikkelig godt kjøtt også!

Jeg har i flere år hatt et samarbeid med Brødr. Ringstad her i Rakkestad, som igjen har et samarbeid med lokale bønder som har disse franske kjøttfeene. I fjor på sensommeren var jeg på besøk hos Ole Anders Holmsen som har rundt 200 dyr.

Dyrene går ute hele året, men har overbygde fjøstak hvor de kan søke ly når været ikke viser seg fra sin beste side. Det er faktisk ganske morsomt å se hvordan de svære dyrene legger seg sammen på tørt høy, nærmest i hauger. Det er nesten som å se kattene hjemme. Noen hundre kilo fra eller til spiller tydeligvis ingen rolle.

Du skulle tro at disse svære dyrene har skikkelig mørkt kjøtt, men det har de faktisk ikke. Det er lyst, nesten kalveaktig, og veldig mørt. Det er dessuten ganske så magert. Når jeg steker og tilbereder blondekjøtt, (jeg kaller det bare det) bruker jeg derfor litt svakere varme enn jeg gjør når jeg bruker vanlig storfekjøtt.

_DSC0267 as Smart Object-1

Jeg turte ikke å gå inn i innhegningen. Fant ut at det var bedre å plassere meg på toppen av en halmrull istedenfor!

_DSC0091 as Smart Object-1

_DSC0047 as Smart Object-1

_DSC0020 as Smart Object-1

_DSC0018 as Smart Object-1

_DSC0064 as Smart Object-1

Å, som jeg gleder meg til sommeren, når jeg ser disse bildene! Ser skikkelig idyllisk ut, ikke sant?

Som privatkunde får du kjøpt Blonde d’Aquitaine-kjøttet i butikkutsalget til Brødr. Ringstad i Rakkestad, og som bedriftskunde får du bestilt det på ordrekontoret.

Ettersom Brødr. Ringstad ikke greier å skaffe nok blondekjøtt til enhver tid, har de også tilgjengelig kjøtt fra andre kjøttferaser med like god kvalitet. Spør i butikken eller på ordrekontoret.

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Brødr. Ringstad i Rakkestad. 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon