Jeg elsker det når folk liker maten min! Mindre beskjeden er jeg definitivt ikke! Og jeg fikk altså skikkelig skryt da denne suppen ble servert! Og skrytemannen var etter eget utsagn egentlig ikke spesielt begeistret for grønnsakssupper. Untatt Fru Timian sin, da 😉

Han trakk frem grønnkålen og bønnene, og, ikke minst, fargene! Jeg trekker frem hele suppen og sier bare: Lag, spis og kos deg!

Jeg mar mange andre gode grønnsakssupper her på bloggen også! Du finner dem alle her!

Oppskrift på grønnsakssuppe med bønner og grønnkål

til 4 personer

1 løk
3 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
1 rød chili
2 ss olivenolje
3 gulrøtter
1 rød paprika
1 1/2 l vann
2 terninger grønnsaksbuljong eller tilsvarende mengde -fond
250 g cherrytomater
1 boks, 4oo g, hermetiske hvite bønner
1 boks, 400 g, hermetiske kidneybønner
100 g grønnkål
2 ss soyasaus
ca. 1 ts salt
nykvernet pepper

Finhakk både løken, hvitløken, stangelleriet og chilien. Du kan gjerne fjerne frøene på chilien før du finhakker den. Mesteparten av heten ligger i frøene. Ha alt dette i en gryte sammen med olivenoljen og la det surre på medium varme i 3-4 minutter.

I mellomtiden skreller du gulrøttene og deler både dem og paprikaen i terninger på ca. 2 x 2 cm. Ha det i gryten sammen med vannet og buljongterningene eller fonden som du bruker.

Kok opp og la det småkoke i 10 minutter.

Ha i cherrytomatene og la det koke i 3 minutter til. Hell både de hvite bønnene og kidneybønnene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Snitt opp grønnkålen i 1 cm. tykke strimler. Ha dette i gryten og kok opp. Ha i soyasausen, salt og pepper og smak om suppen er passe krydret. Hvor mye salt og pepper du må ha i totalt, avhenger av hvor salt buljongen eller fonden din er.

Gled deg til en herlig middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *