Spansk potetomelett

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Spansk potetomelett

Jeg er en stor forkjemper for den gode og enkle hverdagsmiddagen! Noe som definitivt ikke må forstås som at vi bare skal ta til takke med hva som helst til en hver tid, men at det med forholdsvis enkle grep er mulig å lage god mat helt fra (eller nesten helt fra) bunnen av, også til hverdags. For det første er jeg hellig overbevist om at mat du lager fra scratch selv er mye bedre for kroppen din. Og for det andre smaker den nesten uten unntak mye bedre også.

En skikkelig spansk potetomelett er både godt og enkelt. Billig middag er det også, noe som er helt greit nå i januar.

Jeg bruker en liten stekepanne på 20 cm i diameter når jeg lager denne potetomeletten for oss fire i familien. Denne stekepannen tåler dessuten å bli satt inn i stekeovnen, noe som er utrolig kjekt. Du kan eventuelt gjøre forstekingen i en vanlig stekepanne for så å helle at i en liten ildfast form til ferdiggjøringen i stekeovnen.

Oppskrift på spansk potetomelett

Dette trenger du for å lage potetomelett til 4 personer
350 g poteter
1 ts salt
2 store sjalottløk
4 ss olivenolje
1 ss smør
8 egg
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 225 grader.

Vask potetene godt og skjær dem i tynne skiver. Kok opp vann i en kasserolle og tilsett halvparten av saltet. Kok potetskivene i 7-10 minutter, til potetene er møre. Hell dem over i et dørslag og la dem renne av.

Finhakk løken og ha den i en stekepanne sammen med olivenoljen og smøret. Jeg vet det er ganske mye olje og smør, men det gir både et ekstra piff til smaken og gjør at omeletten lett sklir ut av panna når den er ferdig stekt. Fres løken på middels varme i ca. 5 minutter til den har blitt blank. Tilsett potetskivene og rør rundt. Stek noen minutter til.

Visp sammen eggene, resten av saltet og godt med nykvernet pepper. Hell blandingen over i stekepanna. Bruk en stekespade og rør i potetene slik at eggblandingen fordeler seg godt innimellom alle potetskivene.

Når blandingen begynner å sette seg på kantene, plasserer du panna midt i stekeovnen og steker omeletten i 15-20 minutter. Ta panna ut av stekeovnen og la omeletten hvile i 2 minutter før du lar den skli pent og pyntelig ned på et serveringsfat.

Bruker du en ildfast form, heller du de freste løkbitene samt oljen over i forma først før du fordeler potetskivene og eggblandingen over.

Servert med godt brød og litt salat er dette en ypperlig  hverdagsmiddag.

13 kommentarer til “Spansk potetomelett”

 1. En herlig og lettvint middagsvariant som jeg også tyr til i blant. Dessuten kan man jo i tillegg putte oppi det en har/har lyst på, evt noen rester; f.eks litt bacon, skinkebiter, paprika, gressløk, og på slutten av steketiden gjør noen gode tomatskiver på toppen omeletten herlig. Ellers så har jeg nesten alltid i litt revet gulost og/eller en fløteskvett. Men da er det ikke like magert lenger.. 🙂

 2. Sett deg i avisa. 🙂
  Grattis med det som tydeligvis er en ny blogg, ser toppers ut foreløpig.

  Ta gjerne en titt på min blogg også om du har lyst – http://heiamat.no

  Gleder meg til du skal slenge ut mye god mat her

  Espen

  • Takk, Espen! Jeg har allerede vært innpå bloggen din, og den ser kjempefin ut! Har lagt den inn blant mine favoritter nå, så den kommer jeg til å se på med jevne mellomrom :o)
   Ja, bloggen er ny. Jeg har hatt en hjemmeside i 2-3 år som jeg nå har lagt ned for å gå over til blogging i stedet for. Så får vi se hvordan det funker.

 3. […] En god omelett er bestandig en bra løsning når lysten på god mat er stor og tiden knapp. En omelett kan lages helt, helt enkel med bare egg, melk og litt salt, eller den kan bygges opp nærmest så mye som du vil. I Spania er potetomelett, eller tortilla, veldig vanlig å spise. Du finner en god oppskrift på en enkel potetomelett her. […]

 4. Forstår dette kan være en norsk vri av tortilla men som spanjol må jeg bare si:
  stek tynne skiver av potetene i olje, aldri aldri aldri aldriiiii koke de i vann 😉😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon