Pannekakedagen

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pannekakedagen

Det må kunne sies at det er fruen her i huset som står for det aller meste av matlagingen, men når det står pannekaker på menyen, blir jeg som oftest utkonkurrert av husbonden som trår til med sine pannekaker. Og det er ikke hvilke som helst pannekaker heller, skal vi tro kokken selv. Skikkelig CUSTOM! Og det skal han ha, de blir veldig gode. Ordentlig opplegg er det også når stekinga skal starte. Tre jernpanner lines opp og stekes på samtidig.

Hjemme brukte vi bestandig å ha stekt bacon til pannekakene, men ettersom husbonden her ikke har inkorporert det i sine vaner, blir det med blåbærsyltetøyet som følge her i huset. Kjøper du blåbærsyltetøyet ferdig i butikken, så legg noen ekstra kroner i innkjøpet og plukk et glass der det er blåbæra, og ikke sukkeret, det er mest av. Vi bruker Lerums Utvalgte blåbærsyltetøy med 70 gram bær pr. ferdig syltetøy.

Pannekakedagen

Dette trenger du til ca. 4 personer (avhengig av hvor mange pannekaker ungene greier å stappe i seg)
30-40 g smør
4 dl hvetemel
2 dl fullkornshvetemel
1 ts salt
4 egg
1,2 l melk

Pannekakedagen     Pannekakedagen

Pannekakedagen     Pannekakedagen

Smelt smøret og sett det til side til avkjøling. Bland det tørre i en miksmaster.

Pannekakedagen     Pannekakedagen

Visp lett sammen eggene. Tilsett eggene og ca. halvparten av melka. Kjør miksmasteren på ganske høy hastighet slik at alle eventuelle klumper blir vispet bort. Tilsett resten av melka og det avkjølte smøret. Bland alt godt. Sett bollen i kjøleskapet i ca. 1 time slik at røra får svelle.

Pannekakedagen

Varm stekepannene og pensle dem med olje. Stekes på middels varme til røra har tørket inn på oversiden. Løft opp stekepanna og rist den fram og tilbake noen ganger før du vipper den kjapt oppover og dermes hiver pannekaka opp i lufta og gir den en halvveis salto før den lander tilbake oppi panna. Stek videre i noen minutter.

Hold stabelen varm i stekeovnen til alle pannekakene er stekt.

 

3 kommentarer til “Pannekakedagen”

  1. Enda bedre og sunnere blåbærsyltetøy får du om du har usukrede blåbær i frysern.
    Jeg har en boks i frysern og de blir singelfrosne.
    Ta en passende mengde med syltetøy (Lerums Utvalgte) og sleng i en liten neve singelfrosne blåbær, rør sammen og det blir enda mer bær og en frisk smak. Bæra tiner veldig raskt. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon