Ovnsbakte grønnsaker med rømmedressing

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Ovnsbakte grønnsaker med rømmedressing

Jeg elsker middager som dette! Herlige, ovnsbakte grønnsaker med smuldret fetaost og kjapp rømmedressing. Her er det så mange gode smaker samlet, og det er skikkelig lettvint å lage.

Helt fra ungene var bitte små har vi sikkert hatt ovnsbakte grønnsaker – i en eller annen form – til middag flere ganger i uken. Det er så kjapt å tilberede, og de har bestandig vært populære å spise.

Noen ganger serverer jeg et stykke fisk eller kjøtt til, mens minst like ofte smuldrer jeg bare fetaost over istedenfor. Og kanskje blander jeg inn kokt pasta eller middagsbygg, som jeg gjør her.

Det var derfor et enkelt valg for meg om hva jeg ville lage, da BAMA spurte om jeg hadde lyst til å lage en god, enkel og familievennlig middag hvor jeg brukte søtpotet, gulrot, brokkoli eller tomater. Jeg tok like gjerne med alle fire, for de er jo så gode sammen!

Lag restefest dagen etter

Når jeg ovnsbaker grønnsaker, liker jeg best å bruke høy varme og varmluft i stekeovnen. Da får grønnsakene en litt hard medfart, som gir dem det litt rustikke utseende og de får herlig, gyllebrune kanter.

Er du så heldig å få rester etter middagen, er denne super å spise kald til lunsj dagen etter. Det elsker iallfall jeg.

LES MER! Se her for å finne flere gode oppskrifter fra BAMA!

PS! Jeg er særdeles svak for den litt nøtteaktige smaken av middagsris laget av bygg. De bruker å ha det i de fleste dagligvarekjedene, men om du ikke finner det, kan du bruke fullkornsris eller perlespelt istedenfor.

Ingredienser

4 gulrot/gulrøtter
2 søtpotet
5 ss olivenolje
0.25 ts chiliflakes
0.5 ts gurkemeie
1 brokkoli
1 ss sesamfrø
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
100 g middagsbygg
1 ts salt til kokevannet
200 g cherrytomater
50 g ruccola
100 g fetaost

Yoghurtdressingen
2 dl lettrømme
1 fedd hvitløk
0.25 ts flaksalt
nykvernet pepper
0.5 sitron saften av
15 blad basilikum

Slik lager du ovnsbakte grønnsaker med fetaost og rømmedressing

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell gulrøttene og søtpotetene og del dem i mindre biter. Ha dem i hver sin bolle og hell 1/3 av olivenoljen i hver bolle. Ha chiliflakene i gulrotbollen og gurkemeien i søtpotetbollen, samt 1/3 av flaksaltet og en runde med pepperkvernen i hver av dem. Bland det sammen.

Fordel grønnsakene utover stekebrettet og sett det i stekeovnen.

Få mest mulig ut av brokkolien

Skjær stilken av brokkolien og skrell stilken før du deler den i terninger. Blomsten deler du opp i små buketter. Ha både terningene og bukettene i én av bollene. Ha i resten av olivenoljen, saltet, en runde med pepper og sesamfrøene. Bland det sammen.

Når gulrøttene og søtpotetene har stekt i 10 minutter, tar du ut brettet og fordeler brokkolien utover også. Sett brettet tilbake i stekeovnen og stek videre i 15 minutter.

Tidene kan variere litt ut fra stekeovnen, så følg med de siste minuttene. Bruk gjerne en kakepinne for å sjekke om søtpotetene og gulrotbitene er ferdige.

Middagsris av bygg

Kok middagsbyggen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Rømmedressing på 1-2-3

Ha rømmen i en bolle. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av et rivjern og ha i. Rør inn flaksalt, pepper og halvparten av sitronsaften som står i oppskriften.

Hakk opp basilikumbladene og rør dem inn. Ta en prøvesmak for å kjenne om rømmedressingen er passe krydret og smakfull. Juster eventuelt med litt mer sitronsaft, salt og pepper.

Vask cherrytomatene og del dem i to.

Servering

Fordel grønnsakene og middagsbyggen på et serveringsfat. Ha over cherrytomatene og smuldre fetaosten over. Topp det hele med ruccolasalaten og en runde eller to med pepperkvernen.

Server rømmedressingen til!

God middag!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med BAMA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon