Couscoussalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Couscoussalat

Denne couscoussalaten har forandret mine barns syn på mus! Jeg trodde egentlig jeg hadde et ganske avslappa forhold til mus, og at den minimale frykten som eventuelt måtte være der, lett kunne skjules for mine barn. Det er jo ikke god oppdragelse å overføre sine egne fobier til barna

Dette var fornuftige tanker helt til jeg sto med en åpnet couscouspakke i hånda og hørte at det kravla nedi den, før ei feit lita mus kom byksende ut. Couscouspakka for i golvet, musa steila seg forbi en Donaldlesende femåring liggende like ved, og mor selv hoppa småhysterisk rundt før hun fikk samla med seg ungene ut på verandaen. Problemet var bare at vi ikke kunne stå der hele dagen. Grønnsakene i ovnen måtte reddes.

En ny og uåpnet couscouspakke ble funnet, kjøkkenskapene ryddet og vasket, og vi var klar for dagens lunsj. Med beina oppi stolen.

Ps: Musa tittet fram igjen sent på kvelden. Da fikk husbonden fanga den og kasta den ut.

Enda et lite Ps: Dette er mange år siden nå, så jeg er helt sikker på at musefobien har gått over!

Couscoussalat

Dette trenger du for å lage couscoussalaten til 4 personer
½ squash
½ blomkålhode
1 rød paprika
1 gul paprika
4 ss olivenolje
salt
pepper
50 g usaltede pistajsnøtter
2 ½ dl vann
3 ½ dl couscous
25 g smør

Sett stekeovnen på 200 grader.

Del opp grønnsakene i mindre biter og fordel dem i en langpanne. Ha over olivenoljen, salt og pepper og stek dem i ovnen i 30 minutter.

Ha pistasjenøttene i en tørr stekepanne og stek, eller rist, dem til de blir brunflekkete. Grovhakk dem og legg dem tilside.

10 minutter før grønnsakene er ferdige, koker du opp vannet, har couscousen og smøret i en bolle og slår vannet over. Rør rundt en gang. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen stå og svelle i 6–7 minutter. Ta av plasten og bruk en gaffel til å røre luft inn i couscousen.

La grønnsakene avkjøles litt før du har dem over på et skjærebrett og finhakker dem. Bland dem med couscousen og pistasjenøttene. Serverer gjerne en skive brød til.

Couscoussalat

 

 

 

9 kommentarer til “Couscoussalat”

  1. […] Couscous med granateplekjerner, pistasjnøtter, tørkede aprikoser, tørkede tranebær, store gule og blå rosiner og tørkede fiken. Her er det i grunn bare å bruke det du finner av tørkede frukter i butikken. Oppskriften på denne salaten finner du her.  […]

  2. Hei og hopp 🙂 Jeg er veldig glad i couscous som ingrediens. Da fortrinnsvis i div salater. Denne oppskrifter ser virkelig smashings ut. Skal prøves 🙂
    Mvh Nina

  3. Finner ikke igjen dine kjøttkaker med hemmelig ingrediens, kan du hjelpe 7? Ønsker å lagre den 🤗♥️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon