Lettvint risotto med paprika
Det er mulig jeg tar meg en for stor frihet når jeg kaller dette risotto, for en risotto skal det jo røres i under hele kokeperioden for å få den helt rette konsistensen. Denne utgaver rører jeg imidlertid veldig lite i. Den får rett og slett gjøre seg ferdig i stekeovnen.
Det som i midlertid er viktig både i helt vanlig risotto og i denne hurtigvarianten, er å bruke god kraft eller buljong. Nå er det faktisk ganske mye bra å få kjøpt i butikken når du ikke har din egen hjemmekokte kraft. Bruk en buljong som inneholder så lite salt som mulig.
Dette trenger du for å lage lettvint risotto til 4 personer
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liten løk, finhakket
4 dl arborioris (risottoris)
2 dl hvitvin (eller bruk 2 dl mer buljong)
1 boks eller glass (400 g) hermetisk paprika, pimientos*
1 boks (400 g) hakkede, hermetiske tomater
4 dl kokende grønnsaksbuljong
1 neve ferskrevet parmesan
noen basilikumbladet, hakket
noen persilleblader, hakket
*Du kan også bruke tilsvarende mengde vanlig rød paprika. Svartbrenn skinnet under grillelementet i stekeovnen eller bruk en crème brûée-brenner. Legg paprikaen i en brødpose i 15 minutter før du bruker tørkepapir til å dra av skinnet.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha olivenolje, hvitløk og løk i en kasserolle eller panne som både går på stekeplater og i stekeovnen. La det surre på ganske svak varme i 3 minutter til løken blir blank. Ha i risen, la det surre i pannen i 2 minutter mens du rører hele tiden. Tilsett hvitvinen (hvis du bruker) og la den koke inn. Er paprikaene store, skjærer du dem i mindre biter før du tilsetter dem, tomatene og buljongen i pannen.
Legg over et lokk eller et stykke med aluminiumsfolie og sett pannen midt i stekeovnen i 20 minutter. Tilsett eventuelt litt mer væske hvis risottoen er litt for tørr før du drysser over parmesan og urter og serverer.