Lettvint risotto med paprika

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lettvint risotto med paprika

Det er mulig jeg tar meg en for stor frihet når jeg kaller dette risotto, for en risotto skal det jo røres i under hele kokeperioden for å få den helt rette konsistensen. Denne utgaver rører jeg imidlertid veldig lite i. Den får rett og slett gjøre seg ferdig i stekeovnen.

Det som i midlertid er viktig både i helt vanlig risotto og i denne hurtigvarianten, er å bruke god kraft eller buljong. Nå er det faktisk ganske mye bra å få kjøpt i butikken når du ikke har din egen hjemmekokte kraft. Bruk en buljong som inneholder så lite salt som mulig.

Lettvint risotto med paprika

Dette trenger du for å lage lettvint risotto til 4 personer
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liten løk, finhakket
4 dl arborioris (risottoris)
2 dl hvitvin (eller bruk 2 dl mer buljong)
1 boks eller glass (400 g) hermetisk paprika, pimientos*
1 boks (400 g) hakkede, hermetiske tomater
4 dl kokende grønnsaksbuljong
1 neve ferskrevet parmesan
noen basilikumbladet, hakket
noen persilleblader, hakket

*Du kan også bruke tilsvarende mengde vanlig rød paprika. Svartbrenn skinnet under grillelementet i stekeovnen eller bruk en crème brûée-brenner. Legg paprikaen i en brødpose i 15 minutter før du bruker tørkepapir til å dra av skinnet.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ha olivenolje, hvitløk og løk i en kasserolle eller panne som både går på stekeplater og i stekeovnen. La det surre på ganske svak varme i 3 minutter til løken blir blank. Ha i risen, la det surre i pannen i 2 minutter mens du rører hele tiden. Tilsett hvitvinen (hvis du bruker) og la den koke inn. Er paprikaene store, skjærer du dem i mindre biter før du tilsetter dem, tomatene og buljongen i pannen.

Legg over et lokk eller et stykke med aluminiumsfolie og sett pannen midt i stekeovnen i 20 minutter. Tilsett eventuelt litt mer væske hvis risottoen er litt for tørr før du drysser over parmesan og urter og serverer.

Lettvint risotto med paprikaLettvint risotto med paprikaLettvint risotto med paprika

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon