Lettvint lasagne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lettvint lasagne

Jeg vet ikke om det egentlig er lov å kalle denne retten lasagne, ettersom jeg ikke har med noen ostesaus, men fordi det er rikelig med ost oppi, tar jeg sjansen.

Dette er absolutt en hurtigvariant som er perfekt å lage til hverdags. Jeg har ikke brukt kjøttdeig eller annet kjøtt i den heller, men holdt den helt kjøttfri. Vil du ha med kjøttdeig, bruner du det i panna før du har i alle ingrediensene til tomatsausen.

Bruk gjerne fullkornspasta i formen.

Lettvint lasagne

Dette trenger du for å lage lettvint lasagne til 4 personer
450 g pastaskruer
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 bokser hakkede hermetiske tomater
1 ts tørket oregano
1 ts salt
pepper
1 ts sukker
2 ts balsamicoeddik
50 g fersk parmesan
150 g mozzarella eller annen hvitost

Sett på stekeovnen på 225 grader.

Kok pasta etter anvisning på pakka i godt saltet vann. Pass på at du ikke koker den for lenge. Når den er ferdig, heller du den over i et dørslag og lar den renne av.

Vil du ha med kjøttdeig, kan du redusere pastamengden med 100-150 gram.

Rens og finhakk hvitløken og ha den i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme til hvitløken er blank og det dufter deilig i hele kjøkkenet. Ha i tomatene, krydder og sukker og la det småkoke i 6-7 minutter. Tilsett balsamico og rør rundt. Smak og kjenn om du må ha i mer salt, pepper eller sukker.

Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet. Del opp osten i mindre biter. Hvis du som jeg bor på bygda, er det ikke like lett å få tak i fersk mozzarella hele året. Av en eller annen grunn kan det være veldig vanskelig i vinterhalvåret. Da bare bruker du tilsvarende mengde av den faste varianten, eller annen hvitost.

Ha halvparten av pastaen over i et ildfast fat og hell halvparten av tomatsausen over. Rør rundt. Fordel halvparten av osten over før du gjentar samme prosedyre med resten.

Stekes midt i ovnen i 15-16 minutter.

Lettvint lasagne

God middag!

6 kommentarer til “Lettvint lasagne”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon