Kjapp hverdagspasta

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjapp hverdagspasta

Noen ganger frister det overhode ikke å reise i butikken for å handle inn til middag. Da gjelder det å ha et så bra tørrvarelager at hverdagsdelikatesser kan oppstå. I tillegg til å være kjapp, gir denne retten deg et godt tilsig av vitamin A og C og gode antioksidanter. Denne middagen lager du på like kort tid som det tar å koke pastaen!

Om det nå skulle være sånn at du ikke har ansjos liggende på ditt tørrvarelager, spiller det ingen rolle, bare så det er sagt. Det går veldig bra å lage denne middagen allikevel. Oppskrifter som dette er først og fremst ment som inspirasjon til hva man kan lage av diverse ingredienser som allerede er på plass i skapet.

En annen pastarett som jeg er veldig glad i, er designeren Valentinos Rigatoni Portofino, som jeg en gang så han lage på Martha Stewart show.

Kjapp hverdagspasta

Dette trenger du for å lage kjapp hverdagspasta til 4 personer
500 g pastaskruer eller -rør
2 ss olivenolje
8 ansjosfileter i olje
2 fedd hvitløk
1/2 ts chiliflak
2 ts kapers
150 g oliven uten stein
1 boks, 4 dl, hakket hermetisk tomat
1/2–1 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 grener flatbladet persille

Denne middagen tar ikke lenger tid å lage enn den tiden det tar å koke spagettien, så start med å sette på en stor kjele med vann. Kok så pastaskruene eller -rørene i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Varm olivenoljen i en panne over medium varme. Tilsett ansjosfiletene og stek dem i 3 minutter mens du klemmer dem slik at de til slutt løses opp. Samtidig finhakker du hvitløkfeddene. Tilsett dem og chiliflakene og la det surre på varmen i 1–2 minutter. Har du ikke chiliflak, kan du finhakke en 1/2 fersk chili, uten frø eller bruke litt chilipulver.

Skyll kapersene i kaldt vann slik at du får vekk lakesmaken før du hakker opp både dem og olivenene. Ha dem i kjelen sammen med de hermetiske tomatene og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Du må selv smake deg fram til hvor mye salt som trengs. Det varierer noe hvor salt ansjosen er.

Når pastaen er ferdig kokt, dupper du en kopp oppi kjelen og tar ut litt av kokevannet. Det skal du bruke til å spe sausen etterpå. Hell spagettien over i et dørslag og la det renne av. Ha den så tilbake i kjelen og bland den sammen med tomatsausen. Hvis sausen nå er litt for tørr, sper du med kokevannet.

Hakk opp persillen og strø over før servering.

12 kommentarer til “Kjapp hverdagspasta”

  1. Hei. Kan du anbefale en type ansjos som du vet fins i butikkene? Jeg har ikke erfaring med ansjos i matlagingen, men tenker det kan være en veldig enkel og god smakstilsetning, hvis man får riktig type.

    • Hei Tutta!
      Til matlaging bruker jeg å kjøpe små glass med bittesmå ansjos som de selger i velutstyrte dagligvarebutikker og/eller innvandrerbutikker. De er supre fordi de løser seg veldig lett opp i maten – når jeg varmer den – slik at du bare får den gode smaken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon