Fristende creme brulee

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fristende creme brulee

Noen ganger, når jeg skriver om mat, føles det som om ordforrådet mitt er litt dårlig, for jeg har lett en tilbøyelighet til å si: «Jeg elsker ditt» og «jeg elsker datt». Og det er jo sånn det er. Det er så mye mat som vanskelig kan beskrives på noen annen måte enn å ta slike hedersbetegnelser i bruk. Så også i dag. Jeg elsker creme brulee! Og karamellpudding. Moccapudding. Fløtepudding. You name it. Glatte, milde – men smakfulle – desserter proppet av gode råvarer. Mmmmm…….

Creme brulee er en strålende dessert å lage når du har selskap, for den skal lages dagen før den spises. Ta den ut av kjøleskapet en liten stund før servering. Sukkerdryssingen og -brenningen må du vente med helt til du er klar til å sette formene på bordet.

Er du glad i creme brulee, er du helt sikkert også svak for god gammeldags karamellpudding. Oppskrift på det, finner du her.

Fristende creme brulee

Dette trenger du for å lage creme brulee til 6 personer
1 vaniljestang, evt 2 ts vaniljesukker
4 dl kremfløte
2 dl melk
3/4 dl sukker
7 eggeplommer
6-7 ss demerarasukker til karamellisering

Fristende creme brulee

Fristende creme brulee

Du kan enten lage dette i 6 små former, eller i én stor.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stangen og frøene opp i en kjele sammen med fløten og melken og kok opp. Ta det av platen.

Visp sammen sukkeret og eggeplommene med en gaffel. Hell fløteblandingen over de sammenvispede eggene og rør alt sammen. Hell det over i formen og sett den i et varmt vannbad i stekeovnen. Stekes på 150 grader i 30-40 minutter, til du kjenner at massen er stiv. Avkjøl.

Til hit kan du gjerne gjøre dagen i forveien. Sett det bare inn i kjøleskapet. Ta formen ut 30 minutter før du skal servere desserten. Strø på demerarasukker og sett formen under grillelementet på ovnen. La det stå til sukkeret har karamelisert seg. Har du en skibrenner stående i garasjen, kan du gjerne bruke den til karameliseringen. Det høyner glamourfaktoren litt på kjøkkenet.

Fristende creme brulee

 

3 kommentarer til “Fristende creme brulee”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon