Jeg elsker popkorn! Enkelt og greit! Gjerne store mengder, akkurat passe krydret.

Kunsten når du skal poppe popkorn, er å finne riktig temperatur på stekeplaten. Den skal være så varm at kornene popper opp til maks størrelse, men ikke så varm at de rekker å bli brente før de popper. Da jeg fikk stekeplater av gass hjemme for 15 år siden, brente jeg popkornet sikkert de 5-6 første gangene jeg poppet, fordi varmen var så mye mer intens enn de keramikkplatene jeg var vant med. På verstedet har jeg induksjon, og der har jeg også måtte tilpasse varmen. Hva slags kasserolle du bruker, spiller også en rolle. Så prøv deg frem.

Denne versjonen er godt krydret.

Spicy popcorn

Oppskrift på spicy popcorn
1 ss solsikkeolje
100 g upoppet popkorn
1 ts salt
¼ ts kajennepepper
1/8 ts spisskummen
¼ ts paprikapulver, gjerne en røkt, litt sterk versjon
10 g finrevet parmesan

Ha oljen, popcornet og saltet i en tykkbunnet kasserolle over forholdsvis sterk varme (ca. ¾ av full styrke) og legg over et lokk. Rist på kasserollen slik at alt blir godt blandet.

La kasserollen stå helt i ro til det begynner å poppe. Skru så ned varmen bitte litt og la det poppe ferdig.

Mens det popper, blander du sammen krydderet og river parmesanen.

Ha krydderne i kasserollen, sett på lokket igjen og rist godt. Så har du i parmesanen og rister litt til. Hell det over i en egnet bolle og nyt livet!

Spicy popcorn

God poppings!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Går det an å spørre hvor du kjøper krydder hen? Jeg kunne trenge litt annet snadder enn det litt triste utvalget i norske butikker, spesielt røkt paprikapulver som bare kan brukes til nesten alt… Har lett hos de lokale etniske matsjappene her i Kristiansand også,uten hell…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *