Kjapt brød med bær og nøtter
Når jeg går som en rakett mellom skapdører og -skuffer og kjøleskapet i hektisk leting etter ett eller annet som jeg kan snavle på, er det slett ikke alltid at fangsten blir spesielt stor. Noe kokesjokolade ligger bestandig i den øverste bakeskuffen og nøttetilfanget bruker også å være greit. Men slett ikke alltid. Og ikke er det bestandig at trangen til å lage avanserte ting er spesielt til stede heller. Det er da jeg må sette min lit til fryseboksen!
Dette brødet, som jo er veldig kjapt å lage, og som enkelt kan lages på akkurat en kveld som jeg akkurat har beskrevet, er også eminent å fryse ned i skiver for så å putte i brødristeren. Og når det spretter opp fra min eminente rister, brunflekkete og sprøtt, ligger det formelig å skriker etter en fet osteskive eller to. (Og det har jeg bestandig i kjøleskapet)
Her har du oppskriften hvis du vil gardere deg til en kveld med skapsug! Og bare for å ha sagt det – du har helt sikkert allerede skjønt det – er brødet også som skapt for å spise opp så snart det er ferdig stekt og avkjølt!
Dette trenger du til 1 loff
1 ½ dl havregryn
3 dl melk
25 g tørket bringebær eller jordbær, ev. 50 g tørket blåbær
75 g hasselnøtter
25 g mandler
215 g siktet speltmel eller vanlig hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts kanel
100 g rosiner
1 egg
2 ss honning
2 ss brunt sukker
Forvarm stekeovnen til 180 °C og kle en liten brødform med bakepapir. Ha havregrynene i en bolle og hell melken over. Skjær bringebærene eller jordbærene i mindre biter og hakk opp nøttene og mandlene. Ha alt i en bakebolle. For å få ut eventuelle klumper i melet, sikter du mel, bakepulver og kanel oppi bakebollen. Tilsett rosinene og rør det hele sammen.
Pisk egget lett sammen med en gaffel. Hell havregryn- og melkeblandingen, egget, honningen og sukkeret oppi bakebollen og rør det hele kjapt sammen før du heller alt i brødformen.
Stek loffen på nederste rille i cirka 45 minutter. Bruk en tynn strikkepinne eller grillpinne og stikk inn i brødet for å kjenne om det er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er brødet ferdig. Avkjøles på rist.
Loffen smaker best samme dag som den er stekt, men skulle du ikke greie å spise opp alt, skjærer du den i skiver og fryser ned.
RSS feeden din fungerer ikke. (Linken på bunnen av siden)
Takk for beskjeden. Jeg skal sende beskjeden videre til de som har lagd siden.