Verdens enkleste brød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Verdens enkleste brød

Det er mulig jeg tar min munn litt for full nå, for jeg kan jo ikke garantere at dette er det enkeleste brødet å bake i hele verden. Men at dette er enkelt, det kan jeg garantere. 4 ingredienser i miksebollen, noen timer til heving, så steking og voilá, så kan du ta en duftende nystekt brød ut av stekeovnen.

Du kan selvfølgelig lage dobbel eller trippel porsjon av dette brødet når du først er i gang med bakingen, bare så det er sagt.

Verdens enkleste brød

Dette trenger du for å lage 1 superenkelt brød
750 g hvetemel
1 ½ ts salt
½ pk gjær, tørr eller fersk
5 dl vann

Ha mel og salt i en miksebolle. Bruker du tørrgjær blander du den med melet. Fersk gjær rører du ut i vannet før du heller i det i en stråle mens mikseren går på den laveste hastigheten. Elt deigen sammen i 10 minutter.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i ca. 1 ½ time til den har blitt dobbelt så stor.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang og form den til et brød. Legg det over på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk brettet med plastfolie og la brødet etterheve i ca. 45 minutter.

I mellomtiden setter du på stekeovnen på 230 grader.

Sett brødet inn på nederste rille i stekeovnen og stekk brødet i 40-45 minutter. Kakk på undersiden av brødet for å sjekke om det er gjennomstekt. Får du en hul lyd, er brødet ferdig.

La brødet avkjøles på en bakerist.

2 kommentarer til “Verdens enkleste brød”

  1. jeg blander med svært hell tørrgjær også rett i lik lunken væske som ferskgjær. Da blir heving med tørrgjær like godt som fersk gjær, nesten. prøv det :). Jeg har slitt til tider med tørrgjær siden jeg lærte på skolen at denne skulle i melet….. Vanskelig med rett temperatur og rett heving. men ved å blande i væsken fungerer den som vanlig gjær :).
    Veldig fin blogg du har, koser med med lekket mat og herlige oppskrifter. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon