Havrebrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Havrebrød

Jeg tror ikke det er mulig å bli lei av nystekte brød! I dag har jeg prøvd meg på havrebrød, med en oppskrift basert på Åpent bakeri sin oppskrift fra boka «Brød og brødbaking» De bruker ikke surdeig i sin oppskrift, så jeg har tatt meg noen friheter i forhold til originalen.  Dette var første gang jeg prøvde denne oppskriften og jeg ser at brødene ble litt for tunge. De fikk en veldig god smak, men jeg tror kanskje at jeg fikk det litt travelt på siste heving.

Jeg skal prøve igjen og se om jeg skal gjøre noen justeringer. Du må gjerne også komme med dine forslag til justeringer når du prøver deg.

Havrebrød

Dette trenger du for å bake 3 havrebrød
500 g hvetemel
200 g sammalt fint hvetemel
200 g sammalt fint rugmel
2 ss maltekstrakt
250 grov surdeig av rugmel
25 g salt
10 g fersk gjær
500 g store havregryn + litt til strøssel
900 g vann

Ha alle ingrediensene unntatt havregrynene i en miksmaster og sett på eltekroken. Elt deigen på den laveste hastigheten i 15 minutter. Ha i havregrynene og elt videre i 3 minutter. Øk hastigheten til hakk nr 3 (av 10, på min mikser) og elt i 4 minutter til.

La deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 3 timer.

Havrebrød

Hvelv deigen over på et lett melet bakebord og del den i 3 like store deler. Form dem til avlange brød. Pensle brødene med vann før du ruller dem i havregryn og legger dem i forsmurte brødformer på 1 1/2 liter.

La brødene etterheve til dobbel størrelse. Det tar rundt 1 time. Sett i mellomtiden stekeovnen på 225 grader.

Stek brødene i ca. 45 minutter. Sjekk med et steketermometer om de er gjennomstekte. De skal ha en kjernetemperatur på 98 grader.

Havrebrød

Ta brødene ut av formene og la dem avkjøles på en bakerist.

Havrebrød

God bakst!

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Idun Industri

 

2 kommentarer til “Havrebrød”

  1. Veldig gode og smakfulle brød. De ble luftige og fine, men deigen var litt vrien (klissete) å jobbe med. Skal mengden surdeig reduseres om en baker færre brød?

  2. Du kan eventuelt prøve med litt mer mel neste gang, Marit, men rugmel er jo litt klinete bestandig.
    Ja, reduser surdeigsmengden hvis du reduserer hele oppkriften. Fortsatt god bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon