Knekkebrød med frø

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 20 minutter

Porsjoner: 30

Knekkebrød med frø

Børst støvet av pastamaskinen og lag disse herlige knekkebrødene! Det er en supergenial måte å kjevle ut knekkebrødene på! Og har du ikke pastamaskin, kan du heldigvis bruke kjevlet!

Det å bruke pastamaskinen til knekkebrødbakst, så jeg ble gjort i en Youtube-film jeg kom over (husker ikke hvor), og tenkte at det var så genialt at jeg måtte prøve. Og det funket så fint!

Jeg bruker litt surdeigsstarter i denne deigen, men du kan også bruke vanlig gjær. Det vil ikke spille noen stor rolle. Klikk deg inn her for å få oppskrift på surdeigsstarter og å lese mer om hvordan du holder liv i den og hvordan du mater den opp!

Ingredienser

Deigen
200 g fullkornshvetemel
200 g hvetemel
0.5 ts salt
0.25 pk gjær eller 50 g ferdig oppmatet surdeig
2.5 dl vann
1 ss flytende honning
2 ss olivenolje

Toppingen
2 ss solsikkefrø
2 ss sesamfrø
2 ss linfrø
1 ss chiafrø
0.5 ts flaksalt

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene til deigen i en miksebolle og elt deigen sammen i 6-7 minutter, til den setter seg og begynner å bli forholdsvis glatt i konsistensen. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre det rett i bakebollen. Bruker du surdeigsstarter, vil deigen bli litt våtere enn når du bruker vanlig gjær, så det er mulig du må tilsette 1-2 ss ekstra med mel når du bruker surdeig. Deigen skal være forholdsvis fast.

Dekk bollen med et lokk og la deigen hvile i 15 minutter.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle 4 stekebrett med bakepapir.

Hvelv deigen ut på benken og kna den sammen. Bruk nok mel til at den ikke setter seg fast. Del deigen i 6 like store deler. Klapp en av delene ut til en firkant. Kjør den gjennom den bredeste åpningen på pastamaskinen en gang, brett den sammen og kjør den en gang til. Dryss på nok mel til at deigen ikke setter seg fast.

Nå skal du gjøre akkurat likt som når du lager pasta; kjøre deigen gjennom, drysse litt mel på begge sider, ta inn pastamaskinen et hakk og så fortsette til du har fått ønsket tykkelse. Jeg stoppet disse på hakk 7 på pastamaskinen min (men den er egentlig ikke så bra, så jeg vet ikke om det tilsvarer hakk 7 på en «vanlig» pastamaskin). Knekkebrødene skal ikke bli så tynne at det blir hull i dem, og jeg liker iallfall at det er litt tygg når jeg skal spise dem.

Del deigremsen i to eller tre og plasser den på et stekebrett. Gjenta med resten.

Bland sammen alle ingrediensene til toppingen. Pensle knekkebrødene med vann og dryss toppingen over. Klem den lett på plass med håndflaten.

Stek to og to brett samtidig i 16-20 minutter. Kanskje er det lurt å skifte plassering på stekebrettene halvveis, dersom stekeovnen ikke steker helt jevnt.

Legg dem over på en bakerist.

Dersom noen av knekkebrødene ikke rakk å bli helt sprø, kan du skru ned varmen til 120 grader og legge dem inn igjen når alle er ferdig stekt. Da steker du dem lenge nok til at de bli sprø, 5-15 minutter.

Brekk dem opp i mindre biter biter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon