Fylt svinetfilet med råstekte poteter og tomat- og kikertsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fylt svinetfilet med råstekte poteter og tomat- og kikertsaus

For å få et saftig resultat ut av en svinefilet, må den behandles med omhu. Det magre kjøttet blir fryktelig fort tørt hvis det får for mange minutter i stekepanna eller stekeovnen. Samtidig vil jeg være sikker på at kjøttet er skikkelig stekt. Jeg bruker derfor bestandig steketermometer når jeg steker svinefilet, og når kjernetemperaturen har kommet opp i 65 grader, er kjøttet ferdig. Ta det ut og la det hvile en liten stund før du skjærer det opp.

Her fyller jeg en svinefilet med mozzarella og spinat og så lager jeg en duftende saus av tomat og kikerter til. Skikkelig digg!

Fyll kjøttet med saftige godsaker

Dette trenger du til 4 personer:
Fylt svinefilet
1 svin indre- eller ytrefilet, ca. 400 g
2 never frisk spinat
kokende vann
10-15 blad salvie
50 g fersk mozzarella
salt
pepper
1 ss olivenolje til steking
1 ss smør til steking
husholdningshyssing

Tomat- og kikertsaus
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 boks hakkede tomater
1 ts salt
1 ts sukker
pepper
1 boks hermetiske kikerter
2 ts balsamicoeddik

Råstekte poteter
2-3 poteter pr person
3 ss olivenolje
salt
pepper

Skjær er snitt langsetter hele fileten, men ikke skjær helt gjennom. Vask spinaten godt og ha den oppi en bolle. Hell over nok kokende vann til at det dekker. La den ligge der i 30 sekunder før du tar den ut og klemmer ut vannet. Finhakk  halvparten av salviebladene og bland dem med spinaten. Fordel dette langs snittflaten på fileten. Del opp mozzarellaen og legg over før du har på godt med salt og pepper.

Klipp opp 7-8 biter på ca. 20 ca med husholdningshyssing og legg med noen centimeters avstand. Brett sammen fileten slik at fyllet kommer i midten og legg den oppå hyssingbitene. Fordel resten av salviebladene oppå før du knytter hyssingen. Salte og pepre.

Sett stekeovnen på 125 grader.

Ha olje og smør i en jernpanne. Når det er skikkelig varmt, legger du i svinefileten. Brun den raskt på alle sider. Legg den så over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer.

Stek den til den når en kjernetemperatur på 65 grader. Ta den ut og la den hvile i 15 minutter før du skjærer den opp.

Tomatsausen
Riv eller press hvitløkfeddene og ha dem i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme til hele rommet er fylt med en deilig duft. Ha i de hakkede tomatene, salt, sukker og pepper og la det hele stå og småputre i ca. 30 minutter. Det gjør ingenting om den står lengre. Skyll kikertene godt i kaldt vann før du har dem oppi panna. Tilsett balsamicoeddiken og rør den inn. La det koke noen minutter, til kikertene er gjennomvarme. Kjenn etter om det er passe krydret.

Her serverer jeg det sammen med råstekte poteter og noen ovnsbakte cherrytomater. Del cherrytomatene i to, dryss over litt salt og ha over litt olivenolje og stek dem på et stekebrett sammen med svinefileten.

For å greie kombinasjonen med råstekte poteter sammen med ovnsbakt kjøtt, kan du forkoke potetene i ca. 10 minutter før du deler dem opp i båter, og har på krydder og olje. Så steker du dem på 225 grader varmluft mens fileten hviler.

 

4 kommentarer til “Fylt svinetfilet med råstekte poteter og tomat- og kikertsaus”

  1. Hei Marit. Alltid hyggelig med gode ideer og fine oppskrifter. Vi bruker som oftest grillen når det står svinefilet på menyen. Steketermometer er jo tinger der, også. Vi fyller den ofte med ost og urter av forskjellig slag, men liker at den blir den enda saftigere om man i tillegg surrer den med bacon… Forsatt god søndag.

  2. Lagde denne til morsdag/ Valentinesdag. Slo supert an hos hele familien selv om ungene ikke var like hissige på kikertene. Gjorde min egen vri på de ovnsstekte potetene. Skjærer potetene i to og legger dem i revet parmesan med snittflaten ned. Da får de en nydelig sprø skorpe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon