Italiensk grønnsaksgryte med pølser

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Italiensk grønnsaksgryte med pølser

Jeg kan egentlig ikke gå god for at du kan få kjøpt denne italienske grønnsaksgryten med pølser hvis du er på tur i Italia, for jeg har ikke spist den der. Men godt inspirert av en ITALIENSK MINESTRONE tør jeg å kalle den italiensk grønnsasgryte allikevel!

Får du også lyst til å kaste deg over maten når du ser bildene av denne grønnsaksgryten med pølser og parmesan? Det får iallfall jeg!

Jeg elsker smakene, fargene og lukten! Og jeg elsker det faktum at jeg lager denne herligheten på en halvtime!

Oppskrift på italiensk grønnsaksgryte med pølser, spinat og parmesan
til 4 personer

3 fedd hvitløk
1 rødløk
3 stilker stangselleri
2 ss olivenolje
3 gulrøtter
½ liten kålrot – ca. 250 g
1 purre
2 laurbærblad
1 liter vann
2 grønnsaksbuljongterninger eller -fond
450 g gode middagspølser, gjerne noen som er litt grove
salt
nykvernet pepper
50 g fersk spinat
35 g parmesan til rive på toppen

Hakk opp hvitløkfeddene, rødløken og stangselleriet og ha i en gryte sammen med olivenoljen. La det surre på medium varme i noen minutter.

I mellomtiden skreller du og deler opp gulrøttene og kålroten i små terninger. Vask purre og del den i ringer. Ha det i gryten sammen med laurbærblad, vann og buljongterninger eller -fond. Kok opp og la det koke til grønnsakene nesten er møre.

Del pølsene i biter og ha i de i gryten. De trenger ikke å koke med lenge, bare ligge i til de blir gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. Hvis buljongen er salt, er det ikke sikkert du trenger ekstra salt.

Vask spinaten godt og ha i gryten like før servering. Riv parmesanen og dryss over. Ta gjerne med litt ekstra parmesan på bordet også!

4 kommentarer til “Italiensk grønnsaksgryte med pølser”

  1. Laga denne i dag, og den var veldig god! Fall i smak hjå toåringen også. Om ein ser vekk frå spinat og parmesan, er den egna til å fryse ned?

    • Hei Elisabeth! Så hyggelig å høre. Gi spinaten et forsøk eller to til, så skal du se at toåringen hiver det innpå også 🙂 Ja, du kan gjerne fryse den ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon