Tacosuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tacosuppe

Her i huset elsker ungene taco og skulle gjerne spist det hver eneste fredag. Eller annen dag i uka for den del. Jeg synes det er skikkelig godt selv også jeg. Gode smaker som det er litt sting i.

Hvis du ønsker en liten vri på den tradisjonelle norske fredagstacoen, kan du jo satse på denne tacosuppa! Skikkelig god, spør du meg.

Her har jeg lagd krydderblandingen selv. Den kan du også lage ferdig på 30 sekunder.

Tacosuppe

Dette trenger du for å lage tacosuppe til 4 personer

Krydderblanding
1 ts spisskummen
½ ts koranderfrø
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
¼ ts kayennepepper
2 ts salt
1 ts pepper

Tacosuppe
500 g karbonade- eller kjøttdeig
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 liten løk
1 l vann
1 boks bønner, grytebønner, borlottibønner eller tex-mexbønner
200 g hvitost
1 chili
1 avokado
2-3 ss jalapenos
200 g tacochips

Tomatsalsa
200 g tomat
1 rødløk
1 chili
½-1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
2 never frisk koriander

Jeg bruker å lage tomatsalsaen først, så krydderblandingen før jeg setter i gang med stekingen og kokingen.

Del tomatene i små terninger. Finhakk rødløken og chilien og bland det med tomatene. Vil du ha en sterk salsa, tar du med frøene på chilien. Rør inn salt og pepper, dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken mens du lager resten. Korianderen grovhakker du og tilsetter rett før servering.

Har du hele spisskummen og korianderfrø til krydderblandingen, knuser du dem i en morter før du blander inn resten av krydderet. Er alt krydderet ferdig malt, blander du det bare sammen. Jeg bruker et røkt paprikapulver som gir litt mer smak enn den vanlige utgaven. Lag gjerne en større porsjon av krydderblandingen og bruk den neste gang du skal lage vanlig fredagstaco også.

Brun karbonade- eller kjøttdeigen i en stor stekepanne sammen med olivenoljen. Finhakk hvitløkfeddene og løken og ha i panna når kjøttdeigen begynner å bli ferdig. Tilsett krydderblandingen og rør den inn før du har i vannet. Kok opp og la suppen småkoke i 5 minutter.

Hell bønnene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann før du har dem i gryta de siste kokeminuttene.

Riv osten på den groveste siden av rivjernet og ha det over i en liten serveringsskål. Skjær chilien i tynne ringer og legg i en skål. Del opp avokadoen i terninger og ha i skål. Det samme med jalapenosen.

Når jeg serverer tacosuppen legger jeg først noen tacochips og litt ost i bunnen av en suppetallerken, heller på med suppe og topper med alt det andre.

 

Denne oppskriften er fra boka mi Søndagsmiddag. Det er Mette Møller som har tatt bildet. Se flere fine bilder fra Mette på Instagram: @mettemfoto 

 

3 kommentarer til “Tacosuppe”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon