Eton Mess! Pikekyss med bær og hjemmelaget vaniljekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Eton Mess! Pikekyss med bær og hjemmelaget vaniljekrem

Denne desserten har sitt utspring på kostskolen Eton i England. Tatt i betraktning hvor mye fintfolk som har gått der, skulle man tro at Eton Mess var litt mer snobbete. Men det er den virkelig ikke. Her snakker vi om marengs, jordbær og krem – i originalen vel og merke. Her har jeg byttet ut den piskede kremen med vaniljekrem.

Du kan gjerne lage pikekyssene noen dager i forveien.

Bruk de bærene som er tilgjengelig og som ser best ut i butikken.

Mumsedessert

Pikeskyss
5 eggehviter
200 g sukker
1 ts eddik

Vaniljekrem
5 dl melk
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
5 eggeplommer
120 g sukker
3 ss maizenna
3 dl fløte

500 g jordbær eller andre bær til servering

Sett stekeovnen på 150 grader og kle en stekeplate med bakepapir.

Mumsedessert

Pisk eggehvitene stive i en helt ren stålbolle. Tilsett sukkeret litt etter litt når eggehvitene har begynt å skumme seg. Ha i eddiken til slutt. Fordel marengsen utover bakepapiret. Bruk enten to skjeer eller ha marengsen i en sprøytepose med et ganske stort hull. Stek pikekyssene i 30 minutter. Ikke åpne stekeovnsdøra! Slå av varmen og la brettet fortsette å stå i ovnen i 15–20 minutter før du åpner døra. La dem avkjøles på en bakerist.

Varm melken til vaniljekremen opp til kokepunktet i en tykkbunnet kjele. Bruker du vaniljestang, skraper du ut frøene og har dem oppi sammen med melken. Vaniljesukker rører du sammen med eggeplommene, sukkeret og maizennaen i en bolle. Når melken er kokvarm, heller du ca. halvparten av den over sukkerblandingen mens du rører til sukkeret er oppløst. Hell alt tilbake i kasserollen og varm det opp på medium varme mens du visper ganske kraftig. La det småkoke i 1–2 minutter til det tykner. Sett kremen til avkjøling. Kjør den så gjennom en sil for å fjerne eventuelle klumper. Pisk fløten til en lett krem og bland den inn i vaniljekremen.

Rens jordbærene og del de største i to. Fordel vaniljekrem, pikekyss og jordbær på et kakefat og server ganske umiddelbart. Marengsen blir myk om den står lenge.

Mumsedessert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon