For å kunne få sommerstemning på vinteren også, gjelder det å fryse ned jordbærene når de er på sitt beste. Her i Rakkestad – hvor jeg bor – er det Holmsens jordbær som gjelder. Jeg var der og hentet meg to kasser tidligere i uka. Resultatet ble mer syltetøy og, ikke minst, deilig jordbæris med yoghurt!

Yoghurtis med deilige norske jordbær

Jordbærselger Ann Carethe Holmsen og meg. Bærene sjekkes og godkjennes!

Yoghurtis med deilige norske jordbær

Når jeg skal bruke bærene til denne isen, kjører jeg dem i food processoren til de blir en helt glatt saus.

Dette trenger du for å lage yoghurtis med jordbær
500 g jordbær
100 g finkornet sukker
2 dl gresk yoghurt

Kjør sammen bær og sukker. Vil du ha litt mykere og søtere is, kan du øke sukkermengden. Ha i yoghurten og bland det sammen.

Ha det i ismaskinen. Har du ikke ismaskin, har du massen i en plastbolle, så ta den opp og piske den i miksmasteren 4 ganger i løpet av nedfrysningstiden.

Yoghurtis med deilige norske jordbær

Du må ta boksen ut av fryseren ca. 30 minutter før servering slik at isen blir passe myk.

Yoghurtis med deilige norske jordbær

Kos deg!

Yoghurtis med deilige norske jordbær

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *