Neste gang du skal koke risengrynsgrøt, må du koke ekstra mye sånn at du får rester! For da kan du lage RISLAPPER! Og godt som det er, kan du gjerne koke risengrynsgrøt først bare for å kunne lage rislapper etterpå, bare så det er sagt.

Det er kjapt og enkelt å blande sammen røren til rislappene. Har du en takke, kan du gjerne steke lappene på den. Eller du kan bruke en vanlig stekepanne, som jeg har brukt her.

Her har jeg tatt opp bringebærsyltetøy fra fryseren som jeg serverer til rislappene. Om du ikke har ferdig syltetøy med rørte bær i fryseren, kan du kjøpe frosne bær i butikken og røre sammen. Klikk deg inn til oppskriften her!

Og du finner oppskrift på risengrynsgrøt her!

Rislapper

450 g ferdigkokt risengrynsgrøt
2 egg
1 ts vaniljesukker
40 g sukker
50 g hvetemel
½ ts bakepulver
½ ts kanel
smør til steking

rørte bringebær eller annet godt syltetøy til servering

Koker du risengrynsgrøten der og da, avkjøler du den før du har den i en bolle sammen med resten av ingrediensene og rører det kjapt sammen. Dette blir en ganske tykk røre.

La røren stå på kjøkkenbenken i 20-30 minutter for å sette seg før du smelter litt smør i en stekepanne eller på en takke og fordeler utover røren. Bruk medium varme. Jeg bruker ca. 2 ss røre pr. rislapp. Stek på den første siden til røren begynner å boble på oversiden. Vend lappen og stek ferdig på den andre siden.

Legg rislappene utover en bakerist til alle lappene er ferdigstekt.

Så er det bare rope inn gjengen for kos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *