Havregrøt med cottage cheese

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 5 minutter

Porsjoner: 1

Havregrøt med cottage cheese

Få en bra start på dagen med en tallerken nykokt havregrøt med cottage cheese, toppet med kanel, honning og bær! Nam!

Jeg er en periodegrøtspiser og spiser havregrynsgrøt til frokost i lange perioder. Så har jeg andre perioder hvor det er nytinte rundstykker med PERFEKT KOKT EGG som gjelder. Frokost må jeg iallfall ha – hver eneste dag.

LES MER! Få en blå start på dagen med denne BLÅBÆRGRØTEN!

Noen ganger koker jeg grøten min med en blanding av melk og vann, for jeg synes det fort blir litt kipt med bare vann i grøten. Når du nå leser innholdsfortegnelsen litt lenger ned, kan du se at jeg bare bruker vann i denne grøten, men jeg rører inn cottage cheese i den ferdige grøten, og det blir en skikkelig god blanding.

Jeg elsker de små cottage cheeseklumpene i den ferdige havregrøten!

Har du lyst på havregrøt kokt på melk og vann – og kanskje toppet med eplestaver – finner du oppskrift på det her!

Ingredienser

Havregrøt med cottage cheese og bær

70 g lettkokte havregryn
3.5 dl vann
0.5 knivodd salt
1.5 ss cottage cheese
1 ts flytende honning
kanel
1 neve frosne bringebær
1 neve amerikanske blåbær

Slik gjør du

Ha havregrynene i en kjele sammen med vannet og saltet og kok opp. La det småkoke under omrøring til grøten får passe konsistens. Jeg liker å ha grøten min ganske løs i konsistensen, så stopper kokingen mens den fermdeles er ganske flytende.

Hell grøten over i en dyptallerken og fordel cottage cheesen i små klumper rundt på toppen. Så bruker jeg å røre cottage cheesen litt ned i grøten før jeg fordeler honning og kanel over.

Til slutt drysser jeg over bær. Her bruker jeg frosne bringebær og friske blåbær.

Kos deg med deilig havregrøt til frokost!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon