Visste du at du kan lage havregrynsgrøt uten å koke den? Det er faktisk fullt mulig!

Jeg lagde denne grøten første gangen til et foredrag jeg skulle ha om god barnehagemat. Oppskriften er i utgangspunktet ikke min, men Margit Vea sin. Og den er genial i all sin enkelhet. Da jeg fikk tilsendt oppskriften fra henne, var jeg litt spent på hvordan smaken kom til å være. Som du ser i oppskriften, lages den av havregryn og eplejuice. Jeg ble gledelig overrasket. Juicen gir den en friskhet i smaken som er veldig god!

Liker du å spise havregrynsgrøt til frokost, rører du sammen havregrynene og juicen på kvelden og lar blandingen stå i kjøleskapet til neste morgen. Så er det bare å røre det hele sammen og servere neste morgen.

Havregrøt uten koking

Dette trenger du for å lage havregrøt uten koking til 4 personer
6 dl store havregryn
4 dl eplemost/eplejuice
30 g hasselnøtter
½ eple
2 dl gresk yoghurt
ev, blåbær og oppdelte epler over grøten ved servering

Bland sammen havregryn og eplemost eller –juice og la det stå i minst 2 timer. Det kan gjerne stå i kjøleskapet over natta.

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Fordel hasselnøttene på brettet og bak dem i ovnen i 8–10 minutter. La dem avkjøles før du enten hakker dem opp eller knuser dem med food processor eller morter.

Riv eplet på den grove siden av rivjernet og bland det med yoghurten.

Fordel grøten i skåler og fordel en klatt med yoghurt på toppen. Dryss hasselnøttene og eventuelt bær og frukt over til slutt.

Havregrøt uten koking

Lyst til å prøve noe nytt?

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Havregrøten fortjener å komme til heder og verdighet igjen!
    En annen veldig god og lettvint variant av havregrøt uten koking er å la store havregryn stå i bløt i biola over natten, gjerne tilsatt litt kruskakli og med frosne blåbær på toppen. Står det i kjøleskapet over natten er det bare å røre sammen om morgenen og spise 🙂 Smaker veldig godt! Og kan varieres med de forskjellige biolavariantene og bær etter smak og behag 🙂

  2. Etter et nylig hjerteinfarkt anbefales hva jeg bør spise –
    bl.a. havregrøt. Det har jeg spist mange ganger, men denne oppskrift på havregrøt orker jeg ikke tanken på å tilberede.
    Når det gjelder middager så finner jeg èn enkel og lettvint rett, nemlig – cowboygryte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *