Pinnebrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pinnebrød

Jeg har aldri vært i speidern og er ikke av de ivrigste turgåerne heller, men kimser definitivt ikke av et godt pinnebrød eller to. Utfordringen med pinnebrød er å få det gjennomstekt uten at overflaten har blitt helt svart. Husk at øvelse gjør mester. Skal du surre brødet rundt en grillpølse, er det lurt å grille ferdig pølsen først.

Pinnebrød

Dette trenger du for å lage 15-20 pinnebrød
8 dl hvetemel
½ pk tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
2 ½ dl vann, fingervarmt
2 ss olivenolje

Bland alt det tørre før du har i væsken. Elt det sammen til du får en jevn og fin deig. Legg deigen i en bolle eller pose og ta den med på tur. Stek pinnebrødet på en pølsepinne over et bål. Pinnebrødet er ferdig når det lett kan løsnes fra pinnen.

Vil du ha litt variasjon i smaken, kan du tilsette 2 ts tørkede urter eller 1 hvitløkfedd som du river opp, noen finhakkede sjokoladebiter, eller du kan lage en sukker- og kanelblanding som du ruller brødet i like før det er stekt ferdig.

Pinnebrød

Til pinnebrød med sjokolade eller sukker- og kanel, smaker det også fortreffelig med noen grillede eplebåter.

5 kommentarer til “Pinnebrød”

  1. Dette så godt ut, kan jeg spørre hvor du har fått tak i den du steker i? Ellers er jeg stor fan av din matblogg og flittig bruker av dine inspirerende og veldig gode oppskrifter, tusen takk:D

  2. Tusen takk for det, Janne-Simonette!
    Den fikk jeg for mange år siden. Er fra en butikk her i Rakkestad hvor de har alt mulig rart, litt sånn utstyrsbutikk til landbruket.
    Du får nok kjøpt slike stekepanner i samme butikker som selger griller, tipper jeg. Eller i friluftsavdelingen i sportsbutikken 🙂

    • Alt er mulig, Solfrid 😉 Du må gjerne erstatte noe av det fine hvetemelet med grovt mel. Eller så kan du jo lage en fiskepose å legge på grillen. Det er også supergodt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon