Bagetter med deilig pålegg

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bagetter med deilig pålegg

Barnehageoppstart, skolestart, arbeidsstart – ja, i det hele tatt. Dette er tiden for gamle og nye starter. Det er deilig også, å gå inn i hverdagen helt og fullt igjen. Opp om morgenen, matpakke, fritidssysler og leggetid før midnatt. Forhåpentligvis uten at høstværet melder som ankomst ennå. Jeg håper fortsatt på mange fine, varme dager og kvelder.

Bagetter er og blir velbrukt og god nistemat. Her kommer noen tips til hva du kan fylle dem med. Tilbehøret med saft og potetgull er kanskje ikke det som passer best til skolestart, men bagettene (gjerne da grove) med noe av dette tilbehøret, er helt perfekte. Her er det bare å velge og vrake!

Bagetter med deilig pålegg

Jeg vet at ingredienslista er lenger enn lang denne gangen, men det er fordi du får 3 ulike alternativer.

Dette trenger du for å lage påsmurte bagetter til 4 personer
Hvert alternativ er nok til 4 personer

2 bagetter
4 store salatblader

Kikertmos
1 boks, 400 g, hermetiske kikerter
1 fedd hvitløk
1 ss gresk yoghurt
3 ss olivenolje
¼ ts paprikapulver
½ ts salt
nykvernet pepper

Basilikumpesto
40 g pinjekjerner
1 fedd hvitløk
40 g fersk parmesan
1 stor potte basilikum
ca. 1 ¼ dl god olivenolje
saft av ½ lime
ca. 1 ts salt
pepper

Alternativ 1
kikertmos – se oppskrift
8 skiver bacon
2 tomater

Alternativ 2
12 skiver skinkepålegg
16 skiver hvitost – gjerne med litt smak
2 avokadoer
saft ½ sitron
salt og pepper

Alternativ 3
basilikumpesto – se oppskrift
2 tomater
12 skiver spekeskinke

Tilbehør
saft eller lemonade
vannmelon
potetgull

Bagetter med deilig pålegg

Kikertmosen
Hell kikertene over i et dørslag og skyll dem med kaldt vann for du har dem i en food processor sammen med hvitløkfeddet. Kjør knivene rundt til det har blitt helt most. Så sper du med resten av ingrediensene og blander det sammen. Smak til med salt og pepper.

Basilikumpestoen
Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem på litt over middels varme til de blir brunflekkete. Ha pinjekjernene, hvitløkfeddet og parmesanen – oppdelt i mindre biter – i en food processor og kjør til det blir helt smulete. Ha i basilikumbladene og kjør knivene til det har blitt most sammen. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens blenderen fremdeles går rundt. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Stek baconskivene gyllenbrune i en stekepanne. La dem renne av på tørkepapir slik at de blir sprø. Avokadoene deler du i to og fjerner steinene. Bruk en spiseskje til å ta kjøttet ut av skallet før du deler fruktkjøttet i skiver. Klem over sitronsaft. Uten syre, vil avokadokjøttet fort bli helt brunt. Tomatene deler du opp i forholdsvis tykke skiver.

Bagetter med deilig pålegg

Del opp bagettene og ha i pålegget og dippene. Brett gjerne litt matpapir rundt som du fester med hyssing, så holder bagettene seg sammen.

Bagetter med deilig pålegg

Dette er også strålende mat å ta med når du pakker piknik- eller turkurven.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon