Den som liker å få et aldri så lite kick ved frokostbordet, en helt ordinær hverdag, bør absolutt prøve seg på en porsjon av denne blåbærgrøten! Det er en helt vanlig havregrynsggrøt som jeg bare putter i skogsblåbær i, som får koke med. Så husk å legg noen av blåbærene du finner på sommerens blåbærturer, rett i en frysepose og så ned i fryseren (uten noen koking eller røring), så har du et lite forråd å ta av utover vinteren.

Her finner du også oppskriften på helt vanlig havregrynsgrøt som jeg har liggende på bloggen.

Blåbærgrøt!

Oppskrift på havregrynsgrøt med blåbær
til 4 personer

200 g eller 5 dl lettkokte havregryn
5 dl vann
5 dl lett- eller H-melk
¼ ts salt
200 g skogsblåbær, friske eller frosne

brunt sukker og kanel til dryssing på toppen

Ha havregrynene i en kasserolle sammen med alle ingrediensene og kok opp. La grøten koke  i 5–6 minutter, til den er blitt passe tykk.

Vil du ha noen blåbær til pynt på toppen, lar du noen være igjen som du ikke tar med i kokingen.

Hell grøten over i tallerkener og dryss over litt brunt sukker og kanel. Og evt. noen blåbær til pynt.

Blåbærgrøt! Blåbærgrøt!

God frokost!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Her har det gått litt fort da jeg skrev ut fremgangsmåtem, Julie! Retter det opp nå. Takk for at du sa i fra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *