Du vet sommerferien straks er ferdig når havregrynsgrøten dukker opp på frokostbordet igjen. Mandag til fredag er det grøt på hele gjengen. Jeg koker til meg og ungene – mannen i huset må koke sin egen, for han vil ha den kokt på kun vann. Det er vi tre andre skjønt enige om at er for kjedelig i smaken. Vi vil ha med melk også!

Havregrynsgrøten gir en god metthetsfølelse i mange timer og holder virkelig kroppen gående lenge. Og det kan vi jo like!

Min variant er superenkel! Jeg bruker nesten bestandig økologiske lettkokte havregryn i grøten. Den koker ferdig på noen få minutter og gir en fin konsistens på den ferdige grøten.

Her har jeg to ulike toppingvarianter: én med eple, bringebær og litt brunt sukker, og én med pekannøtter, smør, litt brunt sukker og kanel.

Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt

Oppskrift på havregrynsgrøt med melk
til 4 personer

200 g eller 5 dl lettkokte havregryn
5 dl vann
5 dl lett- eller H-melk
¼ ts salt

½ eple
friske bringebær
litt brunt sukker
noen pekannøtter eller andre nøtter
kanel
smør

Ha havregrynene i en kasserolle sammen med vann, melk og salt og kok opp. La grøten koke  i 5–6 minutter, til den er blitt passe tykk.

I mens den koker, skjærer du opp eplet, dersom du bruker det, i staver. Hell grøten over i tallerkener og fordel eplebitene og bringebærene over grøten og dryss over litt brunt sukker. Eller plasser et smørøye midt i, noen nøtter rundt og litt sukker og kanel på toppen.

Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt

God frokost!

Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt

Her kan du også se én blåbærhavregrynsgrøt og én variant som er kokt på soyamelk. Oppskriftene kommer på bloggen 🙂

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *