Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt

Jeg foretok en aldri så liten spørreundersøkelse på Facebook for å sjekke om folket sier havregrynsgrøt eller havregrøt. Havregrøten vant med 54 prosent, likevel holder jeg meg til mindretallet og fortsetter å si havregrynsgrøt. Bestem selv hva du liker best!

Når jeg koker havregrynsgrøt hjemme, måler jeg opp grynene i neven. Tre never hver til Adrian og meg, og to til Lea. (Mannen i huset foretrekker grøten kokt bare på vann, så han får stå for sin egen koking.) Men i en kokebok kan jeg ikke beskrive mål i «never». Da jeg skulle skrive oppskriften for å ha den med her, måtte jeg derfor først måle grynene i neven og deretter helle dem over i et desilitermål.

LES MER! Sånn lager du havregrynsgrøt med blåbær

PS! Du kan også koke grøten på bare vann, for så å røre inn en spiseskje eller to med cottage cheese når den er ferdig. Når jeg gjør det, bruker jeg ofte å toppe grøten med flytende honning, kanel, bringebær og blåbær.

Havregrøt med melk

til 4 personer

200 g eller 5 dl lettkokte havregryn
5 dl vann
5 dl lett- eller H-melk
¼ ts salt

1 eple
50 g valnøtter
kanel
litt sukker

Ha havregrynene i en kasserolle sammen med vann, melk og salt og kok opp. La grøten koke  i 5–6 minutter, til den er blitt passe tykk.

Skjær eplet i terninger eller strimler og grovhakk nøttene. Ha grøten over i tallerkener og fordel eple- og nøttebitene over. Dryss på litt kanel. Jeg synes det er best med et lite dryss sukker også.

God frokost!

Bildet er fra boken min «Fru Timians beste sommermat» og er tatt av Studio Dreyer Hensley

2 kommentarer til “Kjempegod og kjapp havregrynsgrøt”

    • Jeg har skrevet inn en kommentar i denne oppskriften – rett overfor ingredienslisten.
      Jeg skal legge ut en egen også! Kommer på bloggen i morgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon